Două dintre investițiile de anvergură propuse de către edilii brașoveni pentru acest an sunt construcția unui nou spital și a unei săli polivalente. Astfel, primarul George Scripcaru a precizat că, pentru început, vor fi lansate licitațiile în vederea realizării studiilor de fezabilitate, în bugetul pe acest an fiind alocate 3 milioane de lei pentru documentațiile aferente celor două obiective. În plus, și rețeliștii se vor puca de treabă, astfel ca utilitățile să fie „la poartă” în momentul demarării lucrărilor.
„Zilele următoare, vom demara procedura de încărcare a documentației pentru lansarea licitației în vederea achiziției studiilor de fezabilitate pentru noul spital, dar și pentru sala polivalentă. În acest sens, am avut o disucție în Comisia de Circulație cu deținătorii de rețele pentru a-și include în programele de dezvoltare și zona viitorului spital, cu atât mai mult cu cât acolo funcționează și Institutul de Cercetare al Universității și va fi funcțional și centrul de afaceri”, a precizat primarul George Scripcaru. După cum au precizat reprezentanții Companiei Apa, în programul de investiții este inclusă introducerea canalizării în această zonă prin proiectul pentru care s-a obținut o finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, ce vizează extinderea canalizării din Stupini și construcția colectorului spre Feldioara. De asemenea, compania a demarat și procedura de autorizare în vederea extinderii rețeli de apă în zona străzii Institutului, ținând cont și campusul Universității Transilvania se alimentează în prezent din puțuri subterane.
Noul spital ar urma să se construiască pe un teren cu suprafața totală de 20 de hectare, iar la finalul anului trecut, parlamentarii și-au dat votul pentru transferul unei suprafețe de 11,45 hectare de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr, municipiului Brașov, în vederea realizării acestui obiectiv. În conformitate cu proiectul inițial conturat de edili, noul spital ar urma să aibă 6 etaje, dar și clădiri adiacente, unde vor funcționa secții care vor avea posibilitatea de izolare. De asemenea, ar urma să fie construită și o Unitate de Primiri Urgențe, o unitate de pompieri și o zonă de stocare a gazelor medicale. Noul spital ar urma să aibă și o parcare etajată, dar și un heliport. Proiectul include amenajarea în incinta complexului medical a unui bloc locuinţe medici rezidenţi sau a medicilor străini aflaţi în schimburi de experienţă internaţională, dar şi un bloc în care să fie cazaţi pacienţii incluşi în terapie „de zi” – oncologică sau pentru aparţinători adiacenţi. În proiect mai este prevăzută şi o zonă de rezervă strategică în caz de calamităţi, situaţii de război.
În ceea ce privește construcția unei săli polivalente, la finele lui 2017, Primăria a obținut certificatul de urbanism pentru acest proiect. Locația aleasă pentru construcția acestui complex polivalent, care ar urma să aibă 15.000 de locuri, este cea a Stadionului Municipal.