Social, Stiri Brasov

Duminică, de la prânz, mii de brașoveni vor citi romanul „Desculț” al lui Zaharia Stancu. Participanții, rugați să facă exerciții de dicție înainte de eveniment

Brașovenii vor să intre duminică în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanț de oameni care citesc, în anul Centenarului Marii Uniri.

Organizatorii au oferit în această dimineață mai multe amănunte despre organizarea evenimentului, care va începe la orele 12.00. „(…) Oamenii se vor așeza în șir indian pornind din Piața Sfatului formând astfel un șir spiralat conform schiței pe toată lungimea străzii Republicii. Fiecare participant va citi cu voce tare câte o propoziție din romanul Desculț de Zaharia Stancu. Se citește prima propoziție din carte, apoi a doua și așa mai departe. Textul va fi oferit de organizatori. Fiecare participant va primi câte o brățară pentru înregistrare. Numărul de pe brățară va coincide cu numărul propoziției. De asemenea, fiecare participant va trebui să fie înregistrat într-un tabel, atât înainte cât și după citire. Contăm pe responsabilitatea dumneavoastră de a nu părăsi rândul din momentul în care primiți în zona de înregistrare brățara și propoziția ce urmează a fi citită pentru a nu fi descalificați”.


„Vă rugăm să vă înarmați cu răbdare și să veniţi pregătiti pentru a petrece câteva ore frumoase în centrul Brașovului în compania altor cititori.
Citirea va trebui să fie asemenea unei reclame la medicamente, adică foarte rapidă, de aceea vă recomandăm să faceți exerciții de citire din momentul în care primiți textul. În cazul în care va exista o pauza mai mare de 10 secunde între doi cititori, încercarea de a intra în Cartea Recordurilor va eșua. Citirea va începe cu partenerii evenimentului nostru tocmai pentru a constitui un exemplu de organizare și pentru restul participanților. Majoritatea regulilor sunt impuse de Cartea Recordurilor, iar nerespectarea lor implică descalificarea încercării noastre. Cărțile pe care le veți aduce de acasă vor folosi pentru a vă face șederea mai ușoară, dar și pentru a oferi un cadou colegului de rând. Prin urmare schimbul de cărți rămâne valabil”.

În prezent, recordul este deținut de India, cu un număr de 3.071 de oameni care s-au adunat într-o bibliotecă din Gujarat,  în septembrie 2015

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*