Stiri Brasov, Timp liber

Zoo Brașov va începe amenajarea țarcurilor pentru ursulețul panda roșu, dar și pentru zebre. Investiția este de aproape 1 milion de lei

Ursulețul Panda Roșu, numit și vulpea de foc, este un animal foarte abil și acrobat, care trăiește mai ales în copaci. De mai multă vreme, conducerea Zoo Brașov și-a anunțat intenția de a aduce un astfel de exemplar, însă pentru a putea fi găzduit este necesară amenajarea unui spațiu corespunzător, ținând cont că aceste animale își petrec majoritatea timpului prin copaci și preferă o climă ceva mai caldă, respectiv de peste 10 grade Celsius. Recent, conducerea Zoo Brașov a atribuit contractul de lucrări pentru amenajarea acestui țarc, valoarea investiției fiind de 537.0187 lei, cu tot cu TVA. Lucrările, care au o durată estimată de 7 luni și vor fi realizate de către firma brașoveană Romfit Grup, care s-a mai ocupat și de alte proiecte la Zoo Brașov. Ursul panda roșu este puțin mai mare decât o pisică domestică (40 – 60 cm lungime, 3 – 6 kg greutate). În toată lumea se găsesc aproximativ 2.500 de astfel de ursuleți, dar populația acestora este în continuă scădere din cauza distrugerii de către om a habitatului natural. Îi putem întâlni în China, Nepal și India. În principal, se hrănește cu bambus, dar ursulețul va servi cu plăcere și afine, ciuperci, iarbă sau chiar pui de găină, pește, ouă și insecte ocazional.

De asemenea, în perioada următoare vor începe și lucrările de amenajare a țarcului zebrelor, valoarea investiției în acest caz fiind de 450.397 de lei cu tot cu TVA, iar contractul fiind adjudecat de către firma bucureșteană Viosil Instalconstruct.

În prezent, pe cei 90.000 de mp de teren ai parcului zoologic brașovean sunt amenajate adăposturi, ţarcuri și puncte de observare pentru 145 de specii de animale pe care grădina le adăposteşte, aproximativ 664 de exemplare.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*