Compania britanică MoveHub a dezvăluit rezultatele studiului bazat pe indicele costului vieţii Numbeo. România s-a localizat pe locul nouă din 40 de ţări europene. Cea mai disponibilă ţară europeanăa devenit Ucraina, ocupând totodată locul al treilea în lume după Egipt şi Pakistan. Elveţia a devenit cea mai scumpă ţară pentru viaţă în Europa şi a doua în lume.
Rating-ul The Cost of Living Around the World 2018 se bazează pe indicele Numbeo, care ţine cont de costul preţurilor pentru bunurile de consum, transportul public, utilităţi şi mulţi alţi factori, începând de la costul mediu al cecului în restaurante până la preţurile pentru divertisment şi jocuricum ar fi vizită la cinema sau închiria unui teren de tenis. În total, indicatorul ia în consideraţie aproape cincizeci de factori.
Indicele Numbeo este un procent şi se calculează raport cu New York. Aceasta lucru înseamnă că fiecare cifră din New York va fi egală cu 100. Dacă un oarecare alt oraş, de exemplu, are un indice de restaurant de 70, aceasta înseamnă că cecul mediu va fi cu 30% mai ieftin decât în New York. Indicele costului total pentru România constituie 39,71. Cea mai mare diferenţă comparativ cu cel mai mare oraş din SUA se observă pe piaţa de închiriere. În România, închirierea unui apartament poate fi cu 90% mai ieftină.
În România, cel mai scump pentru viaţă oraş este capital Bucureşti. Costul vieţii în capitala României a fost estimat la 44,44, la sfârşitul listei Craiovei cu scorul de 34,13. Bucureştiul este urmat de Timişoara şi Cluj-Napoca. Indicele de închiriere a locuinţelor din aceasta din urmă a fost chiar mai mare decât în capitală la 13.87 faţă de 13.74 în Bucureşti. Cel mai bun indicator al puterii de cumpărare a fost înregistrat în Braşov – 69,96.
Salariul mediu pentru România, potrivit studiului, a constituit 2.638,15 lei dupî impozitare. Închirierea spaţiului de locuit cu o cameră în centrul oraşului va costa în jur de 1.329,65 lei, iar utilităţile vor costa aproximativ 411,11 lei pentru un apartament în 85m2. Abonamentul de sport pentru o lună la sala de sport va costa 129,30 lei, bilet la film 25.00 lei. O cină pentru două persoane într-un restaurant, la preţ mediu, va costa 100,00 lei, pentru o ceaşcă de cappuccino în medie va trebui să plăteşti 6,52 lei.
Costul vieţii în România faţă de indicele de anul trecut a crescut cu 4,08 puncte procentuale, în acelaşi timp, ţara a rămas la aceeaşi poziţie în rating. Cu excepţia faptului că din 2018 lista ţărilor europene a inclus Kosovo, costul vieţii în care fiind mai mic.
Indicele Numbeo: Brașovul, orașul din România cu cel mai bun indicator al puterii de cumpărare
0
Comenteaza aceasta stire
Alte stiri similare
Poliția Locală Brașov vrea să-și întărească forțele și face noi angajări. În acest sens, a depus la Agenția pentru Ocuparea…
Primul tren ajungea la Braşov la 30 martie 1873, cu prilejul deschiderii festive a localului gării (vechea gară situată în…
În acest final de săptămână, edilii din Bran vor organiza tradiționalul festival al „Brânzei și al Pastramei – Răvășitul Oilor”…
Povestea bucătariei românești se duce mult în timp, cu specificități și influențe pe care analiștii subiectului încă le mai studiază.…
Familia Trifan a deschis în urmă cu şase ani în Braşov „Brutăria Simplu”, după mai mulţi ani în care a…
Succesiunea poate fi făcută atât la notariat, cât și la instanța de judecată. De cele mai multe ori, e preferată…
Proprietarii de centrale termice de apartament trebuie să facă verificările necesare pentru a garanta eficiența echipamentului și un consum de energie redus, pe măsură…
Ședința Biroului Județean al PNL Brașov, în care liberalii urmau să își desemneze candidații la alegerile parlamentare de pe 1…
Până duminică, polițiștii rutieri brașoveni acționează în cadrul unui calendar de activități, stabilit conform organizației internaționale a polițiilor rutiere ROADPOL.…
Luca Pferdmenges, un german de 22 de ani, vedetă pe TikTok, a vizitat toate cele 44 de țări ale Europei…
sursa foto: ISU Brașov Aceștia sunt o parte dintre pompierii brașoveni care, începând de sâmbătă, s-au luptat cu apele în…
Veste proastă pentru sute de mii de salariați! Ministerul de Finanțe a anunțat oficial că salariile bugetarilor vor fi înghețate.…
Încărcarea abonamentelor de transport RATBV pentru elevi devine, de astăzi, mult mai simplă și mai eficientă: o încărcare făcută astăzi…
În 22 septembrie are loc echinocțiul de toamnă. Este fenomenul care marchează prima zi din noul anotimp în emisfera nordică…
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va primi fonduri importante la rectificarea bugetară din acest an, respectiv 11,32 miliarde…
FOTO: pressone.ro Brașovul a devenit unul din cele mai scumpe orașe din România pentru cei care visează să-și cumpere o…
În acest an, Black Friday, cel mai așteptat eveniment de reduceri, va avea loc pe 8 noiembrie 2024, o săptămână…
Deși proiectul amenajării benzilor dedicate nu a fost finalizat în totalitate, pe strada Lungă, unde luna trecută s-a turnat un…
Businessul CarmOlimp a fost înfiinţat în 1993, în oraşul Victoria, din judeţul Braşov, de către familia Şoneriu. În 2004, reprezentatul…
Principalele orașe din România în care locuitorii consideră că transportul în comun este accesibil sunt Brașov, Târgoviște și Sibiu, conform…