Cum să obțină finanțare de 39.000 de euro, pentru o afacere non-agricolă. Este ceea ce au aflat locuitorii din județul Covasna, care aspiră la statutul de antreprenor, prezenți la conferința de informare și promovare a antreprenoriatului „Start-Up Urban Covasna”, care s-a desfășurat ieri, la Orchidea Events Center.
Conferința a fost deschisă de doi antreprenori locali de succes, care au vorbit despre experința lor de business și le-au dat sfaturi viitorilor antreprenori. Este vorba despre Kinga Kristó – Fondator si CEO al firmei Kristoteq CNC Solutions – Startup finanțat prin programul “Start-up 2014! O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord Est”, POSDRU și de Mihai Dumitrescu – Founder, CEO and CTO of Rosoftlab, Co-Founder & Chief Technology Officer Lampix – start-up brasovean care a obținut premiul pentru cel mai bun startup de AR/VR la festivalul SXSW din 2017 și a fost finanțat pe blockchain cu peste 4 mil. de dolari.
„Astăzi lansăm un proiect prin care ne propunem să găsim oameni cu inițiativă, cu idei, cu potențial, care să pune ideile pe masă, să le analizăm împreună, să lucrăm pe ele, să le transformăm în niște companii de succes, care creează locuri de muncă. Noi putem să oferim două lucruri foarte importante: în primul rând finanțare, dar finanțarea nu e lucrul cel mai important din proiect, avem un lucru mai important de oferit și anume învățare. Know-how-ul vine din experiența cumulată a partenerilor care participă la acest proiect, experiența de a face afaceri, de a investi în ele, de a creea startup-uri“, a declarat Ionuț Marian Țața, președinte al Asociației pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor.
Experții au vorbit despre condițiile concursului de planuri de afaceri în urma căruia vor fi selectate 8 idei de afaceri non-agricole în orașe din județul Covasna, ce vor primi finanțare de maximum 39.000 euro. Partea a doua a conferinței s-a centrat pe detaliile despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii antreprenori pentru a fi parte din proiect, dar mai ales pe cel mai important atu al Start-Up Urban și anume secțiunea de educație antreprenorială gratuită.
„Dacă sunteți aici înseamnă că există o șansă să vă înscrieți în proiect, lucru pe care eu vă sfătuiesc să îl faceți. Proiectele sunt asemănătoare, în general. Ce oferă ele? Oferă informare, exact ce facem noi astăzi și educație antreprenorială, gratuită, care în mod normal costă bani, iar un atu este că voi veți avea șansa să o faceți gratuit“, a spus Mihai Andrei Pop – CEO Edukado.
Valentin Miron – președinte al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri le-a vorbit viitorilor antreprenori despre felul în care ar trebui să arate un plan de afaceri pentru a avea succes la concursul din proiect, prin care antreprenorii pot câștiga 39.000 de euro.
„Eu nu am beneficiat de o educație antreprenorială. Așa era pe vremea aia, m-am apucat să fac afaceri și știți câți bani am pierdut din cauza asta? Succesul în afaceri are două componente majore: primul este educația și al doilea, oportunitatea. Deci, poți să ai opotunități să faci o afacere, dar nu ai educația necesară. Altădată, ai educația necesară, dar nivelul de opotunități este relativ redus. Închipuiți-vă ce se întâmplă în momentul în care și nivelul de erudiție antreprenorială este ridicat și ai și oportunități să faci afaceri. Succesul este garantat“, a declarat Valentin Miron, președinte al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri.
Evenimentul este organizat de Asociația pentru promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor – APRSC, partener în cadrul proiectului Start-up Urban. Un eveniment similar va fi organizat la Brașov, în data de 12 aprilie 2018, la Hotel Aro Palace.
Despre Start-Up Urban
Start-up Urban este un proiect câștigător în cadrul apelului România Start Up Plus. 54 de proiecte de afaceri noi vor fi selectate din orașe din 6 județe transilvănene ale Regiunii Centru, care vor fi finanațate cu câte 39.000 de euro fiecare, prin linia de finanțare România Start Up Plus.
Cei care se înscriu în programul Start-Up Urban beneficiază de cursuri gratuite de specializare în competențe antreprenoriale cu acreditare de la Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), programe gratuite de e-Learning – Antreprenor sau Întreprinzător în turism sau pot participa la concursul de planuri de afaceri, în urma căruia 54 de afaceri vor primi granturi în valoare de 39.000 de euro. Cei 54 de antreprenori selectați vor urma stagii de practică în organizații cu obiect de activitate similar cu cel al afacerilor care vor fi înființate prin proiect.
Termenul limită pentru înscrierea la programele de formare antreprenoriala este 21 aprilie 2018. Înscrierea în proiect se face la experții locali în antreprenoriat din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
Informații despre agnedele evenimentelor Start-Up Urban găsiți la adresa de Facebook: https://www.facebook.com/pg/StartupUrbanCentru/events/