Imobiliare, Stiri Brasov

FOTO A început construcția Alphaville Arena pe fosta platformă industrială Fartec

Dezvoltatorul complexului rezidențial Alphaville din Brașov a demarat construcția Alphaville Arena, ansamblul care va fi ridicat pe fosta platformă industrială Fartec din Brașov.

Noul ansamblu rezidențial marca Alphaville, Alphaville Arena, va fi ridicat în apropiere de Stadionul Tineretului, se va întinde pe 9500 de metri pătrați de teren și va cuprinde 3 blocuri a câte 11 etaje, cu subsol și parter.

Vor fi construite în total 306 apartamente și un afterschool. Ansamblul va cuprinde trei locuri de joacă și 309 de locuri de parcare. În plus, chiar în incintă, pe o parte din terenul fostei fabrici Fartec, va fi ridicat un centru comercial, fapt ce arată că zona este în continuă dezvoltare.

„Pentru că suntem în continuă schimbare, ne-am propus să venim pe piață cu conceptul de Smart Homes, case care pot fi comandate de la distanță. Proprietarii apartamentelor Alphaville Arena vor putea să comande cu ajutorul smartphone-ului căldura, electricitatea, ferestrele etc. În plus, fiecare fază de dezvoltare a noului cartier va avea inclusă și câte patru parcări pentru mașini electrice cu stație de încărcare”, arată reprezentanții dezvoltatorului.

În prima fază a proiectului vor fi livrate 109 apartamente și un afterschool, 11 parcări și 33 de boxe.  Faza a doua Alphaville Arena va demara în luna octombrie cu ridicarea unui bloc de 123 de unități locative, 124 de parcări și 37 de boxe. Faza a treia Alphaville Arena va începe în august 2019 și va cuprinde un bloc de 74 de apartamente, 75 de parcări și 24 de boxe.

Fartec SA a fost prima uzină privatizată din Braşov, în 1991. Era specializată în producţia de produse din cauciuc şi avea 1.600 de angajaţi. După anul 2000 a început declinul, iar în 2006 uzina a intrat în faliment. Mai avea atunci doar 400 de angajaţi şi datorii de 691 de miliarde de lei vechi. Fiscul a executat silit clădirile, terenurile şi utilajele societăţii.

Cea mai mare parte din teren a fost achiziționată în 2006 de polonezii de la Echo Investments, care intenționau să construiască aici Korona Mall, proiect abandonat. Terenul a fost preluat de omul de afaceri ieșean Eusebiu Siminiceanu care va construi un street-mall, ancoră urmând să fie un hypermarket Carrefour.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*