Social, Stiri Brasov

Rectorul UBB Cluj: „Dacă Brașovul era capitala României, acum nu mai vorbeam de drumuri care trec Carpații și care nu sunt bune sau de căi ferate abandonate”

Istoricul Ioan Aurel Pop spune că România ar fi trebuit să aibă capitala plasată în centrul geografic al ţării, comentând astfel o propunere de la momentul reîntregirii României în care unii lideri vedeau capitala la Braşov.

„Capitala ar fi putut fi plasată în centrul geografic al pământului românesc. Nu în altfel de centru. Și cred că centrul geografic al pământului românesc nu e în niciun caz la București. Și acest centru geografic ar fi asigurat și o comunicare mai bună. Și dacă capitala țării era, să zicem, la Brașov, și s-a discutat despre asta, nu e o legendă, dacă capitala țării ar fi fost la Brașov, astăzi nu am mai fi discutat nici de drumuri care să treacă Carpații și care nu sunt bune, nici de căi ferarte abandonate și nici de alte probleme care sunt un pic mai delicate”, a precizat istoricul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB Cluj.

O astfel de poziţionare a capitalei în centrul ţării ar fi fost utilă şi pentru evenimentele politice şi istorice ulterioare, mai crede istoricul Ioan Aurel Pop.

„Haideți să ne amintim că după 1940, granița aia vremelnică fixată după arbitrajul de la Viena era la 13 kilometri de Brașov, la Chichiș. Să nu vă imaginați că dacă capitala țării era la Brașov s-ar mai fi putut fixa o graniță, chiar cu voia Germaniei și a Italiei care ne-au dictat atunci, la o așa mică distanță de capitala țării. Deci, plasarea capitalei țării în centrul geografic ar fi adus un mare echilibru din toate punctele de vedere”, a mai spus rectorul UBB.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*