Economic, Stiri Brasov

În piețele brașovene a apărut deja carnea de miel. Prețul este de 25 de lei/kilogram

Carnea de miel pentru masa de Paşte se vinde anul acesta la preţuri cuprinse între 10-12 lei pe kilogram în viu sau în jur de 25 de lei pe kilogram în carcasă, la aceleaşi preţuri ca anul trecut, potrivit crescătorilor de ovine. În piețele brașovene au apărut deja primii miei, iar prețurile solicitate sunt de 25 de lei/kilogram. Prețurile ar mai putea scădea odată cu apropierea sărbătorilor pascale.

 

„În viu, preţul este ca anul trecut 10-11 lei kilogramul. Carnea carcasă ar putea ajunge la 23-25 de lei, adică tot ca anul trecut. Cine vrea să vândă de Paşte întotdeauna pune montele mai devreme şi se pregăteşte. Se ştie tot anul când pică Paştele”, a spus Ion Branga, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de ovine şi caprine Mioriţa.

În luna aprilie a anului trecut, când s-a sărbătorit Paştele, au fost sacrificate 3,2 milioane de capete de ovine şi caprine la nivel naţional, iar greutatea medie în carcasă a fost de 8,8 kilograme, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*