Economic, Stiri Brasov

FOTO Dragoste la prima prăjitură. Cum au deschis doi tineri un laborator de dulciuri după ce s-au îndrăgostit

 

Carmen și Robert sunt doi tineri care au transpus povestea lor de iubire într-o afacere dulce: un laborator de prăjituri. El, fost IT-ist, ea, fost specialist în resurse umane, s-au cunoscut în urmă cu câțiva ani și spun că a fost dragoste la prima prăjitură. Și-au dat seama că împărtășesc aceeași pasiune pentru „prăjiturit“, iar astăzi își investesc tot timpul, energia și pasiunea lor  în cofetărie. 

S-au cunoscut la sala de cățărat. Mergeau amândoi în același loc, iar într-o zi Carmen a adus o prăjitură pe nume „coadă de păun“. „De la coada de păun a început totul. Este o prăjitură cu un blat pufos de cacao, o cremă de vanilie și o bezea desupra. Așa ne-am întâlnit, practic, așa ne-am câștigat inimile. Cu prăjitura asta l-am cucerit, pentru că dragostea trece prin stomac. Eu făceam prăjituri acasă, pentru ai mei, din pasiune. Și el era pasionat de prăjituri și mai întâi am început să facem acasă, pentru prieteni, iar apoi rețeaua s-a extins până când ne-a venit ideea să deschidem un laborator “, ne-a povestit Carmen Murzea. 

De curând, cei doi artizani de prăjituri au deschis și o cofetărie, deși activează de trei ani din laboratorul „Cuptorul lui Robert“. „Toată lumea ne-a încurajat să deschidem un laborator de prăjituri. Făceam produse doar pe comandă și le livram clienților. Acum, avem și un punct de vânzare, pentru că toată lumea ne întreba dacă o să deschidem și o cofetărie și am deschis-o. Obișnuiam să facem prăjituri din pasiune, pentru noi, apoi pentru niște prieteni. Acum, încercăm să nu facem amandina clasică, savarina clasică, adăugăm mereu o notă personală“, a spus Robert.

Cei doi tineri lucrează cot la cot și mai au în echipă un cofertar. Se inspiră de peste tot: rude, bunici, prieteni, internet, inventează și reinventează în fiecare zi. Una dintre semnăturile lor este tortul egiptean – „tortul cu nucă, nucă și iar nucă“. „Am deschis laboratorul cu o investiție de 15.000 de euro, bani împrumutați de la bancă. Apoi, am mai făcut câteva credite. Este o afacere care necesită mult timp și energie, energie cu care ne alimentăm din mulțumirea clienților noștri“, mai spune Robert Eisler.

Marea problemă a celor doi tineri cofetari este să găsească oameni cu experiență. De ceva timp, caută un cofertar-decorator de prăjituri, dar nu-l găsesc. „Este o mare problemă în toate domeniile. Am găsit doar degustători, asta se oferă toată lumea, dar cam atât“, spun cei doi antreprenori.

Carmen și Robert nu vor să transforme pasiunea lor pentru creația de prăjituri și torturi într-un business care să-i facă să piardă calitatea produsului. Tocmai de aceea nu se gândesc să deschidă mai multe laboratoare sau cofetării, ci să continue să ofere prăjituri cu gust bun, pe care clienții să nu le uite.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*