Stiri Brasov

FOTO – VIDEO Lidl a adus la Târgul de Cariere un roboțel care împarte pliante candidaților. Târgul are și un colț de gaming, pentru cei care vor să se joace în timp ce-și caută job

 

Roboțelul Sheldon, botezat așa după personajul celebru din serialul de comedie Big Bang Theory, este atracția Târgului de Cariere deschis astăzi la Brașov. Misiunea lui este simplă: roboțelul se plimbă prin sală și oferă pliante cu oferta de angajare din rețeaua de supermarketuri Lidl. Roboțelul este coordonat cu ajutorul unui laptop și este prevăzut cu cameră web, astfel încât să nu se lovească de trecători. Dispozitivul are o tavă în care sunt așezate pliante pe care trecătorii le pot lua singuri. 

Aceasta este doar una dintre modalitățile de marketing cu care companiile au venit la Târgul de Cariere, mai ales pentru a atrage candidați din noua generație. Lidl caută la târg vânzători, asistenți de magazin, adjunct manager de magazin, manageri de magazin și sefi vânzări, dar și lucrători în depozit, stivuitorist, tehnician, operatori date, manager de grupă și sefi de departamente. Oferta Lidl conține multe beneficii pentru angajați, printre acestea numărându-se cursurile de limba germană, asigurare de viață, asigurare medicală privată, tichete cadou și de masă chiar și de sărbători, transport gratuit, cantină și acces gratuit la sala de fitness.

Mai mult, un colț de gaming a fost creat la târg, pentru cei care vor să se joace în timp ce-ți caută un job.

Târgul de cariere reunește 35 de companii și se desfășoară la Hotel Kronwell și este deschis astăzi și mâine de la ora 10.00 la 17.00. Companiile au venit cu job-uri din domeniul ingineriei, automotive, producție, retail, consultanță, recrutare, alimentație, turism.  Joburile sunt atât pentru candidați cu experiență, cât și pentru cei aflați la început de drum în carieră.

Este un eveniment de tradiție. Suntem la edița 142, îl facem de aproape 12 ani. De mulți ani suntem și în Brașov, pentru că acest târg ajunge în mai multe orașe din țară. Companiile sunt deja obișnuite cu noi, suntem cel mai mare eveniment de recrutare din România. Ne adresăm în primul rând candidaților cu studii superioare și se caută în special ingineri, economiști, vorbitori de limbi străine, cum ar fi germana, spaniola, franceza, italiană și se recrutează atât la nivel local, național, dar și internațional“, a declarat Valentina Sava, reprezentant TdC.

„Vrem să vedem ce oferte au companiile. Mă interesează un job în marketing și vreau să pun cât mai multe întrebări. Sunt angajată, dar îmi doresc o schimbare“, ne-a spus Ștefania.

„Caut un job part-time, pentru că sunt în concediu creșetere copil și aș vrea să fac ceva pe lângă. Sunt foarte multe job-uri, cred că dacă aș fi terminat acum facultatea aș fi avut de unde să aleg. Când am terminat eu nu erau atâtea locuri de muncă. Caut ceva în domeniul back-office, în domeniul serviciilor, vorbesc limba germană“, a spus Ruxandra.

Printre angajatorii care așteaptă candidați se numără Quin, Bertrandt, Draexlmaier Group, Michelin, Premium Aerotec, Schaeffler, Harsha Engineers, Stabilus, Miele, Electroprecizia, Porsche Engineering etc. La ediția din această primăvară este pus un accent deosebit pe programele de voluntariat. Astfel, Târgul de Cariere a încheiat un parteneriat strategic cu Electric Castle, cel mai mare festival de muzică electronică din România. Reprezentanții evenimentului recrutează viitori voluntari pentru Electric Castle 2018 la evenimentul TdC din Brașov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*