Asociaţia DeVision și Radio DeVis lansează a patra ediţie a proiectului „Zâmbete la plic” de data aceasta în parteneriat cu Radio DeVis, un radio comunitar itinerant unde lucrează voluntar tineri liceeni și sub forma unei campanii de informare cu privire la importanța implicării în acțiuni de voluntariat. Dacă în anii trecuți, voluntarii Asociaţiei au împărţit plicuri cu mesaje frumoase în diferite zone din Capitală (Parcul Cişmigiu, Gara de Nord, zona centrală a oraşului) sau au pus mesaje în filialele Bibliotecii Metropolitane, anul acesta s-au alăturat proiectului și 22 de școli din București, Pitești, Videle, Reșita, Brașov, Reghin, Cozmești-Iași, Pașcani, Agnita-Sibiu, Mizil, Craiova, Dumbrăveni-Suceava, Roșiorii de Vede.
În Brașov s-au alăturat proiectului Colegiul Economic Andrei Bârseanu, unde a fost amplasat studio-ul de radio și unde elevii realizează materiale despre implicarea în comunitate, Școala Gimnazială nr. 30, profesor coordonator Mihaela Cornea, și Scoala Gimnaziala nr. 27,,Anatol Ghermanschi”, profesor coordonator Maria Buliga, care au redactat mesaje împreună cu elevii, mesaje pe care le distribuie astăzi în oraș cu ocazia Zilei Fericirii.
Spre deosebire de anii trecuți când elevii și cadrele didactice scriau mesaje motivaționale care să-i îndemne pe oameni să zâmbească mai mult, anul acesta 600 de elevi au scris aproximativ 6000 de mesaje, pe care le împart în comunitățile lor și îi îndeamnă pe tineri să fie mai activi în comunitate, să se implice în acțiuni de voluntariat, să nu rămână indiferenți problemelor din comunitate și să încerce să contribuie la rezolvarea acestora pentru că doar împreună putem schimba fața comunităților în care locuim și putem aduce zâmbete pe fețele oamenilor.
Campania Zâmbete la plic. Faptele bune ne fac mai fericiți. Implică-te este parte a proiectului Radio DeVis- Comunitatea în direct, finanțat prin Fondul de Inovare Civică. Scopul proiectului Radio DeVis este creșterea gradului de educare și responsabilizare privind implicarea civică a tinerilor din Brașov și Sibiu prin înființarea unui radio comunitar online, itinerant, unde să lucreze elevi din școlile și liceele sibiene și brașovene care prin emisiunile/interviurile pe care le realizează să informeze și să crească gradul de conștientizare și implicare civică a tinerilor cu vârsta între 12 și 25 de ani. Radio-ul emite online 24/24 cate 4 luni din fiecare oras și poate fi ascultat pe www.radiodevis.ro, iar momentan este în Brașov unde tinerii realizează materiale despre voluntariat și implicarea în comunitate.