Spitalul Sf. Constantin, controlat indirect de Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ropharma, şi-a crescut anul trecut afacerile la 46,8 milioane de lei (peste 10 milioane de euro) faţă de 37,3 milioane de lei în anul anterior, potrivit oficialilor companiei.
„Cele mai solicitate servicii sunt chirurgia generală (patologia oncochirurgicală), chirurgia robotică, neurochirurgia, ORL-ul şi oncologia medicală. La toate specialităţile a crescut adresabilitatea, după cum rezultă şi din creşterea cifrei de afaceri“, a declarat Camelia Şamotă, managerul spitalului.
Spitalul Sf. Constantin, care a fost deschis în 2011 şi care se întinde pe o suprafaţă de 3.500 mp, este unul dintre cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală.
Anul trecut spitalul a avut 3.826 de pacienţi pe spitalizare continuă, 6.502 de spitalizare de zi, potrivit oficialilor companiei. Din 2016, au fost demarate investiţiile pentru extinderea spitalului din Braşov într-o nouă clădire. Dezvoltarea se va face în etape, o investiţie totală de circa 17-18 milioane de euro, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antreprenorul Mihai Miron de la compania Pantex, aflată în insolvenţă.
„Până acum investiţia se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, reprezentând lucrări de construcţii/amenajări.Estimăm inaugurarea la sfârşitul lunii august.“
Spitalul are în plan înfiinţarea unei secţii noi de chirugie toracică, chirurgia cancerului pulmonar, dar şi toracică oncologică (segmentectomii, lobectomii, pneumonectomii, rezecţii pulmonare cu bronhoplastie şi angioplastie, rezecţii pulmonare şi de perete toracic combinate, rezecţii tumorale complexe (tumorile Pancoast) utilizând tehnici clasice, videoasistate minim invazive sau mixte), a mai precizat ea.
În cadrul spitalului s-au realizat intervenţii complexe precum două lobectomii pulmonare pentru tumori pulmonare, dar şi prima videomediastinoscopie şi prima rezecţie laser pulmonară videoasistată realizată în sistemul privat din România, după cum susţine Camelia Şamotă.
Anul trecut, Mihai Miron spunea că se gândeşte să replice modelul cu spitalul din Braşov în oraşe precum Cluj sau Iaşi, dat fiind cererea mare pentru serviciile oferite.
Spitalul este operat de firma Teo Health, din acţionariatul căreia fac parte Mihai Miron (indirect), Floriean Firu, Vlad Teodorescu, dar şi medici din cadrul unităţii.
Datele publice arată că în 2016 spitalul Sf. Constantin din Braşov a finalizat cu afaceri de 37,3 milioane de lei şi un profit net de 2,2 milioane de lei, faţă de afaceri de 30,6 milioane de lei şi un profit net de 220.000 lei anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov reprezintă prima investiţie a lui Mihai Miron pe piaţa privată de servicii medicale. Tot mai mulţi pacienţi se îndreaptă către sistemul privat de sănătate în condiţiile în care la stat nu găsesc echipamente moderne şi nici condiţii ca la privat.