Social, Stiri Brasov

Didier Pitter, părintele igienei mâinilor, în vizită la Spitalul Sfântul Constantin, cel mai curat din Europa

Didier Pitter, părintele igienei mâinilor, inventatorul soluției hidroacoolice folosită astăzi în spitalele din toată lumea pentru evitarea infecțiilor intraspitalicești a vizitat astăzi Spitalul Sfântul Constantin din Brașov, declarat cel mai curat spital din Europa, ai cărui medici sunt ambasadorii campaniei mondiale care militează pentru igiena mâinilor, controlul și prevenția infecțiilor. 

Profesorul Didier Pittet, de la Spitalul Universitar din Geneva a fost invitatul special al evenimentului Zilele Igienei Mâinilor Romania 2018, desfășurat în 14 martie 2018 la JW Marriott București. El este creatorul programului global de siguranța pacientului „Clean care is safer care” și a semnat, împreună cu Ministrul Sănătății, Sorina Pintea,  angajamentul Organizației Mondiale a Sănătății pentru igiena mâinilor. La eveniment a fost prezentă o delegație de medici și asistente de la Spitalul Sf. Constantin.

Astăzi, profesorul Pittet a vizitat spitalul Sf. Constantin, la 5 ani după decernarea premiului „Cel mai curat spital din Europa“. La orele 11.30, profesorul a susținut o conferință de presă alături de dna. Camelia Șamotă, managerul spitalului Sf. Constantin și de dna dr. Andreea Moldovan, medic specialist boli infecțioase și coordinator SPIAAM în cadrul spitalului. „Sper ca acest acord pe care l-am semnat cu Ministerul Sănătății să fie unul care să ne ducă în direcția bună aici în România și sper ca tot mai multe spitale publice să fie parte din această campanie. Am învățat de-a lungul timpului că strategia trebuie adoptată în funcție de cultura fiecărei țări. Visul meu este ca spitalul vostru, care este declarat cel mai curat spital din Europa și un model de punere în practică a strategiei privind igiena mâinilor să fie un model și pentru spitalele publice din această țară“, a declarat Didier Pitter. El a adăugat că știe despre scandalul dezinfectanților diluați cu apă din România și că a mai întâlnit astfel de situații și în alte țări.

Andreea Moldovan, medic la Spitalul Sfântul Constantin a mers la Spitalul Universitar din Geneva și a învățat cum să aplice strategia privind igiena mâinilor și în România. Ea face parte dintr-o rețea de medici instruiți de părintele igienei mâinlor să propage această strategie și să îmbunătățească mentalitatea și compotamentul pacienților și cadrelor medicale. „În ultimii ani au apărut și alte spitale pe harta României în care se fac astfel de lucruri. E primul an în care s-a făcut un studiu de complianță a igienei mâinilor în spitalele din România, ceea ce înseamnă că au verificat cam cât se spală personalul medical din spitalele, iar rezultatele au fost foarte slabe. Au instruit foarte bine personalul respectiv, au pus dispensere la îndemână după care au retestat complianța și au văzut o creștere semnificativă. Este loc de mai bine, dar acesta este un început. Acest acord încheiat conferă un cadru oficial pentru a putea merge mai departe cu aceste măsuri, e important ca ele să vină și de sus în jos, de la nivel de minister al sănătății, direcții de sănătate publică, direcții de spitale și până la ultimul angajat dintr-un spital, practic e o colaborare în ambele sensuri“, a declarat Andreea Moldovan.

Profesorul Didier Pittet este beneficiarul a numeroase onoruri naționale și internaționale, inclusiv CBE- comandant al Imperiului Britanic, decorat de insăși Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a pentru serviciile de prevenție a infecțiilor nozocomiale în Marea Britanie 2007, premiul de Lector al societății de Epidemiologia Sănătății pentru contribuția în domeniul controlului infecțiilor și epidemiologia sănătății 2008 și premiul de excelență al Societății Europene de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase 2009

Spitalul Sf. Constantin a împlinit luna aceasta 7 ani de activitate medicală. Pe lângă angajamentul pentru excelență pe care și l-a asumat, Spitalul Sf. Constantin folosește la capacitate maximă tehnologie înaltă de ultimă generație pentru a asigura calitatea actului medical, diagnosticul precis și siguranța pacientului. Beneficiind de experiența și competențele personalului medical și având la dispoziție dotările de ultima generație în materie de chirurgie, Spitalul Sf. Constantin propune pacienților toată gama de intervenții chirurgicale specifice unui spital regional, precum și câteva domenii de excelență, care îl diferențiază de serviciile chirurgicale existente în Brasov și la nivel național.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Ziua Internațională a Igienei Mâinilor, sărbătorită la Brașov la Spitalul Sf. Constantin, declarat „Cel mai curat spital din Europa“ - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*