Economic, Stiri Brasov

Zece ani de „Ziua Energiei“, la Brașov. Energia și transportul „SMART“ și centralele electrice virtuale, temele evenimentului

A zecea ediţie a Zilei Energiei Brașov, cu tema „[Ziua] Energiei Viitorului” va avea loc pe 16 și 17 martie 2018,  la Hotel Kronwell Brașov. Evenimentul este organizat de compania Repom, care activează în domeniul operării şi gestionării instalaţiilor de energie regenerabilă din România. 

„Anul acesta se împlinesc zece ani de Zilele Energiei la Brașov. În tot acest timp, pentru a promva ideea de a folosi surse regenerabile de energie în România, am instalat peste 5000 de MW în astfel de surse. Cele mai multe resurse de energie regenerabilă, 3159 de MW provin din instalații care acționează cu ajutorul vântului și 1350 în energie fotovoltaică, 350 MW în instalații hidroelectrice și 150 de MW sunt produși de instalații bazate pe biomasă și biogaz. Sunt și zece ani de când a intrat în vigoare Legea 220, care are aproximativ tot atâtea schimbări“, a declarat Jurgen Ludwig, reprezentant Repom România.

Ediția din acest an a evenimentului se concerntrează pe viziunea Uniunii Europene a Uniunii Energiei Europene și a obiectivelor UE 2030 și 2050 cu privire la energie. La masa dicuțiilor subiectul va fi strategia României cu privire la domeniul energiei pentru 2030 și implementarea acesteia în ultimii ani.

O altă temă va fi previzionarea viitorului energiei 4.0.: dezvoltarea unei generaţii uniforme libere de dioxid de carbon, inclusiv pro-consumatorii, transmiterea inteligentă și extrem de eficientă pe o piaţă lichidă și complet liberalizată, consum și stocare de energie eficiente atât în industrie cât și în gospodăriile private, inclusiv cuplarea cu alte domenii cum ar fi transportul public și privat și aplicaţiile termice, fără a uita de impactul tehologiei pe bază de contract inteligent și blockchain, în plină evoluţie pe piaţa energiei.

La cea de-a zecea ediție vor participa reprezentanţi ai Guvernului României, ai Parlamentului, ai asociaţiilor, precum și experţi din străinătate care și-au exprimat opinia cu privire la piaţa energiei în România, concentrându-se pe energia regenerabilă și discutând în cadrul consultărilor publice despre schimbările normative și de legislaţie, dar și cu privire la dezvoltarea tendinţelor pieţei și tehnologiilor introduse din străinătate cum ar fi eficienţa energiei sau revoluţionarea energiei.

Evenimentul se derulează pe parcursul a două zile. În prima zi, 16 martie, vor fi dezbateri despre cadrul legal și pașii administrativi ai României, precum și direcțiile pricipale de dezvoltare ale acesteia, respectiv provocări privind energia viitorului pentru îndeplinirea unui deziderat: transformarea actualei piețe a energiei într-o piață smart.

A doua zi, 17 martie, vom avea loc două workshop-uri, care vor fi coordonate de experți în domeniu, având ca teme: „Centrale electrice virtuale” și „Eficienţa energiei în viitor”, ambele acoperind provocările impuse de piaţă. La ediția din acest an, au fost invitați peste 25 de vorbitori, dintre care 20 au confirmat deja participarea. Prof. Dr. Frank Truckenmüller de la Universitatea din Reutlingen, Germania și lider de proiect al Proiectului Centralele Electrice Virtuale în Germania a confirmat participarea la atelierul de lucru privind Centralele electrice virtuale. Prof. Dan Micu, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și lider de proiect al părții române a proiectului internațional DR BoB – Demand Response în blocuri de clădiri a confirmat, de asemenea, participarea. Armand Domuta, fondator al companiei RestartEnergy, creatorul platformei RED integrata in blockchain și manager al unei ICO de succes cu RED-token în luna ianuarie a acestui an va avea o prezentare și va participa la discuții cu reprezentanții OPCOM și ANRE.

Sursa: Comunicat de presă

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*