[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Temperaturile din ultimele zile ne duc cu gândul la primăvară, însă gropile de care ne împiedicăm aproape pe toate drumurile ne aduc aminte de sezonul rece, care, ca de fiecare dată, și-a lăsat amprenta pe asfaltul mai mult sau mai puțin calitativ de pe șoselele din țara noastră. DN 1 sau Drumul European 60 rămâne un drum european doar cu numele, fiindcă trebuie să conduci cu mare îndemânare, dacă nu vrei să ajungi pe la service și să cheltuiești niște bani după ce ai dat cu roata în vreo groapă.
De exemplu, pe tronsonul dintre Brașov și Făgăraș, sunt zone cu „tradiție” în gropi. Una dintre acestea este pe raza Ghimbavului, unde de fiecare dată se formează găuri în jurul canalelor și nu numai. Și rosturile de la poduri și pasaje sunt o capcană, mai ales când nu ai cum să le eviți, cum de exemplu este cazul în cazul pasajului din Vlădeni, unde același rost se „cojește” în fiecare iarnă sau în Șercaia. Chiar dacă problema se repetă în fiecare an, se pare că încă nu s-a găsit „soluția tehnică” pentru ca pe aceste pasaje să nu mai dai în gropi.
După Făgăraș, șoseaua este ceva mai bună, întrucât o parte dintre găurile apărute au fost astupate, cel puțin provizoriu. Reprezentanții Direcției de Drumuri și Poduri Brașov ne-au declarat că încă de săptămâna trecută, de când vremea s-a îmbunătățit, s-a intervenit pentru repararea provizorie a gropilor, prin metoda de asfaltare „la rece”, astăzi, de exemplu, lucrându-se pe DN 1, în zona stațiunii Predeal. De asemenea, reprezentanții DRDP Brașov ne-au declarat că în funcție de consițiile meteo, respectiv dacă se vor menține temperaturile primăvăratice, de săptămâna viitoare ar putea începe un amplu program de reparații pe toate șosele naționale din județ. Dacă temperaturile negative se vor întoarce, singura soluție pentru peticirea gropilor este asfaltarea la rece, însă gropile plombate astfel se vor deteriora destul de repede. Drumarii brașoveni s-au dotat chiar și cu un utilaj special care permite efectuare de plombe „la cald” și atunci când temperaturile sunt mai joase decât cele optime pentru asfaltare, respectiv de sub 10 grade Celsius, numai că productivitatea este scăzută. Plombarea unei gropi durează aproximativ o oră.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”59281,59280,59279,59278,59277,59276″][/vc_column][/vc_row]