Imobiliare, Stiri Brasov

Coldwell Banker Alpin: 2.100 de locuințe au fost finalizate anul trecut la Brașov. A fost cel mai bun an pentru piața rezidențială nouă

Piaţa rezidenţială nouă din Braşov trece prin cea mai bună perioadă a sa, iar în anul 2017 au fost finalizate 2.100 de locuinţe, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker.

„Brașovul trece printr-o efervescență rezidențială. Estimăm că 2017 a adus finalizarea a 2.100 de locuințe în Brașov și împrejurimi, unde cele mai intense zone de dezvoltare sunt Sânpetru și Cristian. Aproximativ 50% dintre apartamentele nou dezvoltate se adresează segmentului mass market însă observăm o creștere a cererii pe segmentul middle market, pentru apartamente mai spațioase și cu un amplasament mai bun”, afirmă Răzvan Calița, managing partner al Coldwell Banker Alpin, biroul local al companiei de consultanță imobiliară Coldwell Banker România.

În acest moment se mai află la vânzare doar aproximativ 100 de apartamente finalizate în 2017, rata de absorbție fiind estimată la aproximativ 95%. Prețurile medii de vânzare au înregistrat anul trecut o creștere de aproximativ 5%, până la 980 de euro pe metrul pătrat iar pentru acest an este estimată o creștere a prețurile de vânzare de aproximativ șapte procente, Brașovul urmând să depășească astfel în premieră pragul de 1.000 de euro pe metrul pătrat.

„Creșterea prețurilor estimată în acest an vine ca urmare a majorării costurilor de dezvoltare, de la prețurile terenurilor la costurile forței de muncă din construcții, însă ritmul este unul moderat, dacă îl comparăm cu rata inflației și luăm în calcul că vorbim de o perioadă de 12 luni. Înregistrăm și o cerere în creștere din partea mediului de business, în special din sectoarele industriale, IT și automotive, randamentul anul potențial pe segmentul de închirieri fiind de 6% – 7% în euro, ceea ce face ca achiziționarea unui apartament să fie atractivă și din punct de vedere investițional”, explică Răzvan Calița.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*