Programată inițial pentru octombrie 2017, și amânată succesiv până în primăvara lui 2019, deschiderea AFI Palace Brașov va avea loc abia în octombrie 2019, susțin surse din piață. Lucrările de construcții înaintează mai greu decât s-a așteptat inițial dezvoltatorul. De altfel, cei care vor să închirieze spații în viitorul centru comercial au fost anunțați că se ia în calcul amânarea deschiderii centrului comercial de pe platforma fostei uzine Hidromecanica, informația fiind confirmată de mai mulți chiriași.
BizBrașov a mai anunțat în exclusivitate și ultima „împingere” a termenului de deschidere a mall-ului pentru primăvara lui 2019, iar dezvoltatorul, după o negare neconvingătoare, a admis că informațiile erau corecte pentru acel moment.
Lucrările de transformare a vechii platforme industriale Hidromecanica din Centrul Civic au început în 2016 cu lucrările preliminare amenajării construcției propriu-zise a noului complex comercial, respectiv degajarea terenului de fundaţii nedemolate anterior, ecologizarea și nivelarea terenului.
AFI Palace Brașov va avea ancoră retailerul Carrefour, care a închiriat deja 6.500 de metri pătrați la parterul centrului comercial. Proiectul cuprinde un centru comercial și două clădiri de birouri clasa A. Inițial, israelienii anunțau că acest centru comercial va fi inaugurat în toamna lui 2017, dar ulterior au revenit și au amânat deschiderea succesiv pentru martie 2018, iar mai apoi primăvara lui 2019.
Acesta este al treilea centru comercial al dezvoltatorului în România, după AFI Palace Cotroceni din București și AFI Palace Ploiești.
AFI Europe a finalizat, la începutul lui 2016, achiziţia terenului de 40.000 de metri pătraţi din centrul de business al oraşului, pe fosta platformă Hidromecanica.
Mallul AFI Braşov va avea o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi, dispuşi pe trei niveluri, în vreme ce birourile vor avea o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi. În mall, va fi integrată şi o terasă de mari dimensiuni cu vedere către Munţii Carpaţi.
5 comentarii
Și se lucrează în 3 schimburi. In afară de duminică, reflectoarele de pe macarale sunt aprinse toată noaptea. Fundația cu betoanele consuma mult timp.
Chiar avem nevoie de mall – uri şi în zonele centrale? Cum va fi traficul în zonă? Vom purta butelii cu oxigen ca să respirăm? În țările cu adevărat funcționale se iau deciziile cu mai mult discernământ :în interiorul oraşelor sunt permise doar firmele autohtone,facilitând /ajutând producătorii cu tradiție locală să supraviețuiască. Magazine de dimensiuni mici, cu diversitate reală. La noi ideea de produs tradițional, specific local /regional este doar gargară politică. Cu ocazia centenarului vom vedea defilări pompoase uitând că am devenit o simplă colonie economică, doar cu idealuri şi ideologii rahitice, o națiune de kitsch.
foarte bine punctat
Abia il asteptam!