Imobiliare, Stiri Brasov

Primăria a eliberat autorizația de construcție pentru centrul comercial care va lua locul Korona Mall

Primăria Brașov a eliberat în această săptămână autorizația de construcție pentru street-mall-ul care se va construi în locul Korona Mall. Omul de afaceri ieșean Mihail Siminiceanu ne-a declarat că în locul fostei uzine Fartec din Brașov ar urma să fie construit un street-mall, după ce polonezii de la Echo Investments au renunțat la proiectul Korona Mall. Acesta ar urma să aibă ca și ancoră un hypermarket Carrefour, a precizat Siminiceanu. Cei de la Carrefour semnaseră, inițial, un accord în vederea realizării unui hypermarket în zona Fartec cu polonezii de la Echo Investments.

Investițiase ridică la aproximativ 25 de milioane de euro, spațiul închiriabil fiind de 25.000 de metri pătrați. Siminiceanu spune că ar vrea să livreze spațiile comerciale la începutul lui 2019.

Polonezii de la Echo Investment au preluat terenul de 4,5 hectare al fostei companii Fartec în 2007 pentru circa 24 de milioane de euro, revânzând terenul cu șapte milioane de euro către omul de afaceri ieșean.

În 2008, polonezii anunţaconstrucţia unui mall de 150 de milioane de euro pe terenul de patru hectare, însă planurile au tot fost amânate. În 2012 compania a mai cumpărat două loturi de teren, cu o suprafaţă combinată de 9.000 de mp, din apropierea fostei fabrici, după care au semnat cu retailerul Carrefour pentru ancora mallului Korona. În forma sa finală, mall-ul urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi, investiția ridicându-se la circa 50 milioane de euro. Din cei 54.000 de metri pătrați, polonezii au cedat în 2016 o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați unui dezvoltator imobiliar.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*