Economic, Stiri Brasov

Premium Aerotec investește încă 8 milioane de euro la Brașov și creează 100 de locuri de muncă

Compania brașoveană Premium Aerotec, parte a grupului Airbus, va crea anul acesta 100 de noi locuri de muncă, după ce la finele anului trecut a depășit cifra de 850 de angajați. „ Printre cele știute deja cum ar fi operator CNC și operator asamblare, în 2018 vor exista poziții noi, de exemplu inginer pregătirea fabricației, inspectori calitate, disponenți, planificatori, administrator SAP și programatori CNC. Pentru funcțiile de pregătirea fabricației și birou clienți, pregătirea se va face în cadrul grupului, în fabricile din Germania pe durata a câtorva luni în prima jumătate a anului”, ne-a declarant Andra Maxin, responsabil PR&Comunicare Premium Aerotec.

După ce anul trecut investițiile s-au ridicat la patru milioane de euro, pentru acest an valoarea acestora a fost dublată la 8 milioane de euro. „Investițiile din acest an vor fi axate pe susținerea transferului de noi pachete de lucru la Brașov, dar și pe creșterea numărului de avioane produse pe lună”.

Premium Aerotec a început, în 2016, în cadrul strategiei „Premium in all we do”, transferul tuneia dintre cele mai importante funcții la Brașov, și anume livrarea direct către clientul Airbus. „Produsul cu care a început această nouă capabilitate în Brașov este keelbeam (traversa de ramforsare a avionului). Acest produs este cel mai complex asamblat la noi în fabrică, rata la sfârșitul anului 2017 fiind de 65 keelbeams pe lună”, mai spune Andra Maxin.

Airbus, cel mai important client al Premium Aerotec Brașov, a confirmat la finele anului 2017 o rată de 70 de avioane pe lună pentru Single Aisle Range (avioane cu un singul culoar) pentru anul 2019. „În acest moment rata este, așa cum spuneam, de 65 keelbeams pe lună, urmând ca această creștere până la 70 să se facă progresiv, astfel încât în 2019 cea mai mare rată de până acum pentru Airbus, să fie realizabilă și posibilă la fabrica din Brașov”, mai spune sursa citată.

Premium Aerotec este cel mai important producător european de structuri pentru aeronave de mari dimensiuni, producând în principal pentru Airbus. Compania germană a fost înfiinţată în anul 2009 ca filială deţinută în întregime de grupul Airbus. Investiţiile Premium Aerotec în fabrica din Braşov, cu o suprafaţă construită de 60.000 metri pătraţi, se ridică la circa 40 milioane euro.

Afacerile companiei Premium Aerotec au crescut în 2016 cu 15%, de la 239,53 milioane de lei la 274,58 milioane de lei (61 de milioane de euro), arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanțe. Profitul companiei a urcat cu 16%, de la 67,55 milioane de lei la 78,41 milioane de lei (17,4 milioane de euro).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Buna ziua asi dori să lucrez cu cea mai mare placere la dumneavoastră

  2. Buna ziua asi dori să lucrez cu cea mai mare placere la dumneavoastră 0757317036

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*