Economic, Stiri Brasov

Povestea brașoveanului care s-a întors de pe vas ca să-și deschidă o cafenea într-un fost garaj

Florin Irimia a renunțat la munca de pe vasele de croazieră ca să-și deschidă o cafenea într-un fost garaj din Brașov. Este vorba despre cel mai nou punct Coffee 2 Go care face parte din lanțul de cafenele care a intrat în urmă cu câțiva ani și pe piața din Brașov și a reușit să deschidă trei coffe spot-uri în timp record.

Florin are 36 de ani și a lucrat la restaurante și baruri pe vasele de croazieră. După 11 ani de muncă pe mare, brașoveanul s-a hotărât să-și investească economiile într-o cafenea. Cea mai nouă cafenea Coffee2 Go se află în stația de autobuz de lângă Liceul de Muzică. „În ultimii doi an am studiat asiduu piața, am căutat cea mai bună formulă de afacere care să mi se și potrivească, dar mai ales în care să investesc pasiune. Am găsit foarte multă deschidere în echipa de la Brașov a Coffee2 Go, care m-a sprijinit să deschid cafeneaua. Am pornit această afacere singur, cu economiile pe care le-am făcut în cei 11 ani ani de muncă pe vasele de croazieră. A durat foarte mult până când am găsit acest spațiu, despre care știu că a fost garaj în urmă cu 30 de ani și ulterior magazin de haine și fast-food. Locația este una avantajoasă, mai ales că este în stația de autobuz, iar alături este Liceul de Muzică“, a mărturisit antreprenorul Florin Irimia.

Florin Irimia a deschis cafeneaua Coffee2 Go în regim de franciză și este propriul său angajat, în primul an de funcționare neavând în plan să facă angajări. Noua locație vine cu un design nou față de restul unităților deschise până în noiembrie 2017, sub brandul Coffee2Go. „Fațada este gândită în așa fel încât să se poată deschide pe perioada verii. Încă analizăm posibilitatea unei terase, dacă spațiul ne permite. Grupul Coffee 2 Go primește constant solicitări pentru francizare în toată țara, atât pentru conceptul de Coffee 2 Go Inside, cât și pentru Kiosc. În momentul de față sunt 27 de coffee spot-uri în toată țara, din care 3 în Brasov și suntem de părere că încă este spațiu suficient pentru alte noi locații în Brașov“, a declarat Lucian Pop, antreprenorul care a adus conceptul în Brașov.

Anul trecut, prima cafenea Coffee2 Go Inside a fost inaugurată la Brașov și a fost foarte bine primită. „Lucrăm constant la idei noi de inovare, cum putem să devenim originali și unici, de la design-ul locațiilor până la servicii noi apropiate acestei piețe, având în vedere că piața cafelei atât în Brașov cât și în țară a crescut foarte puternic în ultimii ani, de la grupuri cu nume mari în domeniu, până la mici unități independente, toate încercând să iasă în evidență prin originalitate și calitate“, a mai spus Lucian Pop.

În 2017, Coffee 2 Go Brașov a vândut cafea în valoare de 110.000 de euro. Taxa de franciză este de 200 euro + TVA / lună pentru toată perioada contractuală.

Coffee2Go a deschis trei locații în doar doi ani, la Brașov. Anul trecut brandul a vândut cafea de 100.000 de euro

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*