Procedurile birocratice la nivelul Primăriei Ghimbav avansează destul de greoi, fără ca executivul acesteia să și ofere public vreo explicație plauzibilă. Pe lista documentelor blocate, care stau de mai multe luni la sertar, se numără și trei acte pentru proiectul aeroportului. Viceprimarul Ionel Fliundra a precizat că atât avizul de oportunitate și actualizarea Planului Urbanistic Zonal, cât și certificatul de urbanism aferent următoarele etape de lucrări nu au fost eliberate, deoarece le lipsește chiar semnătura primarului.
„Deja a devenit o tradiție la Primăria Ghimbav ca o serie acte, fie ele solicitate de instituții publice, fie de societăți private, să nu fie semnate. Sunt firme care așteaptă de 7 – 8 luni eliberarea certificatelor de urbanism pentru anumite investiții, dar nu le obțin cu toate că au terenuri concesionate de la primărie pentru aceste proiecte și pentru care plătesc redevența. Nimeni nu are cum să ghicească ce intenții are domnul primar și îi cerem să spună public care este motivul sau pretenția, astfel încât să depășim aceste blocaje, care ne afectează pe toți”, a spus Ionel Fliundra. Acesta a precizat că, în perioada următoare, consilierii locali din Ghimbav vor avea o discuție cu conducerea Consilului Județean cu privire la proiectul aeroportului, una dintre posibilele „supărări” ale primarului fiind legată de faptul că Ghimbavul nu mai figurează în proiect, deși a donat o parte din terenul necesar pentru această investiție.
Consiliul Județean Brașov a depus încă din data de 30 octombrie documentația necesară în vederea aprobării Planului Urbanistic Zonal care să reglementeze construcțiile din înreaga zonă a viitorului aeroport de la Ghimbav. În luna ianuarie, și președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, s-a plâns că a fost pus pe așteptare de către Primăria Ghimbav și că nici la adresele ulterioare nu a primit nici un răspuns.
PUZ-ul pentru aeroport, pus „pe așteptare” de trei luni de către edilii din Ghimbav
3 comentarii
Dupa cateva luni de asteptare se incearca obtinerea unei explicatii. Interesanta atitudinea fata de cel mai important proiect al judetului Brasov. Ceva de genul , ne scuzati de deranj domnule primar : Sunteti suparat ca nu ne jucam impreuna sau ati adormit? Nu trebuie lasat nimic la voia intamplarii noi suntem parte din prezent, deci avem datoria morala sa constatam , sa reactionam , sa actionam si sa sanctionam . Nu este suficient sa prezentam o problema , ci rezolvarea ei cu rezultat final concret se premiaza.