Economic, Stiri Brasov

În șase luni, Biroul Unic pentru Autorizări a oferit consultanță gratuită pentru 150 de firme

150 de firme au primit consultanță din partea Biroului Unic pentru Autorizări înființat în vara anului trecut, la inițiativa Camerei de Comerț și Industrie și a Prefecturii Brașov. Biroul Unic pe Autorizări este un serviciu gratuit, pus la dispoziție de către autorități pentru evitarea birocrației de la ghișee și pentru ca antreprenorii  să afle informații dintr-un singur loc despre avizele și autorizațiile de care au nevoie pentru a-și  desfășura activitatea. Practic, în fiecare primă joi din lună, oamenii de afaceri pot să stea față în față cu reprezentanții deconcentratelor din Brașov, pentru a afla de ce documente au nevoie și care sunt regulile pe care trebuie să le respecte atunci când vor să obțină avize și autorizații din partea instituțiilor statului.

Biroul are în componență câte un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenției pentru Protecția Mediului și Ministerul Turismului.

Cu excepția Primăriei Brașov, care deocamdată nu a reușit să se alăture acestui proiect și a celor de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, care s-au plâns că nu au personal suficient, toate aceste instituții trimit câte un reprezentant care oferă gratuit informații despre avizele și autorizațiile care trebuie obținute și în baza căror documente. Avem, în medie, 14-15 persoane interesate să obțină consultanță în fiecare lună, iar în funcție de adresabilitate, vom suplimenta numărul de întâlniri și chiar numărul de instituții care oferă consultanță“, a declarat Alina Groșanu, șefa departamentului Juridic al Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Serviciile de consultanță gratuită de la Biroul Unic de Autorizări sunt oferite de specialiști în fiecare primă joi din lună, între orele 14.00-16.00. Antreprenorii care înființează o afacere sau cei care își modifică activitățile economice, pot beneficia de sfaturi pe bază de programare care se poate face la numerele de telefon 0268547077 sau 0728137727.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*