Economic, Stiri Brasov

Samsung ar fi interesată să deschidă o fabrică în România, Brașovul fiind unul dintre orașele luate în calcul

Șeful Samsung pentru Europa Centrală și de Est s-a aflat zilele trecute la Brașov pentru a vedea care sunt oportunitățile oferite de zonă pentru deschiderea unei fabrici în zonă.

Acesta s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților brașovene, care i-au prezentat atu-urile Brașovului în raport cu alte zone ale țării în a susține o astfel de investiție. Totuși, „nu ne ajută lipsa infrastructurii, a aeroportului sau a autostrăzii”, spune prefectul Marian Rasaliu, „dar suntem în mijlocul țării, iar aici poți găsi foarte ușor forță de muncă bine calificată în cazul în care o plătești corespunzător”. „Ei mai au fabrici deschise în Polonia și Cehia și vor să deschidă o fabrică și în România, dar deocamdată nu putem ști dacă va fi o fabrică de telefoane sau de televizoare”, a mai spus Rasaliu.

Prefectul nu știe pe ce ar urma să fie axată fabrica pe care Samsung ar vrea să o deschidă în România. Pe de altă parte, oficialii Samsung neagă informația cî ar fi interesați de dezvoltarea unei fabrici în zonă. „Întâlnirea președintelui Samsung Electronics Romania cu reprezentanții autorităților locale din Brașov a fost conjuncturală și nu a fost dedicată unor planuri de dezvoltare locală. România reprezintă o tară cu un potențial ridicat, însă Samsung Electronics nu a comunicat intenția de a investi într-o fabrică”, arată reprezentanții companiei.

Samsung Group este un gigant sud-coreean cu afaceri în mai multe domenii, de la industrie petrochimică şi construcţii la asigurări de viaţă şi publicitate,

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*