Social, Stiri Brasov

FOTO Ornamentele de pe Casa cu Statui, păstrate într-un depozit al RIAL, de la Cimitirul Municipal

Ornamentele de pe Casa cu Statui sunt păstrate într-un depozit de la Cimitirul Municipal, care aparție RIAL.  Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, statuile au fost luate de pe clădire la recomandarea specialiștilor ISU. Statuile confecționate din teracotă s-ar fi degradat și ar fi pus în pericol trecătorii de pe cea mai circulată stardă din oraș. Acestea au fost duse într-unul dintre depozitele RIAL, care este co-proprietar al clădirii.

Cele 5 statuete sunt turnate din teracotă, după şablon și reprezintă patru femei, în mijlocul cărora stăteau doi copii îmbrăţişaţi. Ele au fost demontate de pe clădire pentru că s-au degradat și bucăți din ele puteau să se desprindă și să rănească trecătorii de pe cea mai circulată stradă din oraș. Recamandarea a fost făcută de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Casa cu statui se află pe strada Republicii la nr.14 și nu se regăsește pe lista monumentelor istorice din județul Brașov. imobilul datează de la jumătatea secolului al XIX-lea și că a rămas cunoscut ca fiind Casa Castaldo, după numele cofertarului care a deținut-o. Ulterior, casa a adăpostit un hotel, care se numea Boraș.

FOTO: Andrei Paul

Ornamentele de pe Casa cu Statui, păstrate într-un depozit, la recomandarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*