Stiri Brasov

Procesul pentru Cetățuie continuă la Curtea Supremă. Astăzi a fost admisă judecarea recursului pe fond

Demarat încă din mai 2015, procesul de revendicare a Cetățuiei de pe Dealul Straja a continuat astăzi cu un nou pas procedural la Înalta Curte de Casație și Justiție. În luna octombrie a lui 2016, în primă instanță, judecătorii Tribunalului Brașov au decis că obiectivul trebuie să treacă din proprietatea Aro Palace SA în cea a statului român, iar la judecarea apelului, magistrații Curții de Apel Brașov au menținut decizia și au respins cererea Primăriei, care a deschis de fapt acest proces în 2015.

Având în vedere valoarea de inventar a imobilului, recursul poate fi judecat doar de către Instanța Supremă, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție. Acum, atât Primăria Brașov, cât și SIF Muntenia, în calitate de intervenient, și Aro Palace au depus recurs, iar completul magistraților Curții Supreme a decis astăzi să admită cererea, recursul urmând să fie judecat pe fond. Deocamdată, nu a fost stabilit și un termen pentru judecarea procesului, însă magistrații ÎCCJ se vor pronunța defintiv și irevocabil fie cu privire la admiterea unuia dintre recursurilor depuse, fie dacă va menține decizia Curții de Apel Brașov.

Procesul prin care Primăria Braşov a revendicat cetatea  a fost deschis în 6 mai 2015, însă, primul termen de judecată a fost abia în data de 4 martie 2016, pentru ca sentinţa în primă instanţă, cu drept de contestare, să fie dată pe 3 octombrie 2016.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*