Stiri Brasov, Timp liber

Ofertă surpriză pentru Restaurantul Panoramic: Copos ar da o sumă mică, SIF Transilvania ar vrea să se asocieze

Omul de afaceri George Copos a anunțat că este interesat de achiziția Restaurantului Panoramic de pe Tâmpa și că a făcut chiar o ofertă în acest sens. „Noi am modernizat anul trecut telecabina care face legătura cu vârful Tâmpa, în cadrul unui proiect în care am lucrat cu compania germană Siemens. Da, avem o ofertă pentru restaurantul Panoramic, dar nu la prețul solicitat de cei de la SIF Transilvania, de un million de euro, pentru că, din studiile noastre, mai avem de băgat aproximativ un 800.000 de euro în modernizarea acelei clădiri”, a explicat proprietarul grupului de firme ANA.

Pe de altă parte, Mihai Fercală, președintele SIF Transilvania, companie care deține, prin Hotelul Aro Palace, restaurantul Panoramic, spune că i-a propus lui Copos un parteneriat. „Să facem o firmă mixtă, el vine cu telecabina, iar noi cu clădirea restaurantului, modernizată ca să nu mai facă alte investiții. Suntem loviți amândoi – eu nu pot asigura clientele restaurantului fără telecabină, iar el nu își poate folosi telecabina la încărcare maxima. Eu nici aprovizionarea nu o pot face decât prin telecabină sau cu un elicopter, iar dacă aș face acest lucru cu un elicopter ar trebui să am clientelă de top – nici Ion Țiriac nu cred că ar mânca acolo la ce prețuri ar trebui să avem”, a explicat Fercală. Acesta a mai spus că în ultimii ani în care restaurantul a fost operat de Aro Palace aprovizionarea se făcea cu un tractor care urca pe Tâmpa din zona cartierului Răcădău, dar Garda de Mediu a intervenit și a anulat această posibilitate sub presiunea unor amenzi destul de mari pentru pătrunderea cu un tractor în zona protejată a Muntelui Tâmpa.

Aro Palace încearcă de patru ani să vândă Restaurantul Panoramic de pe muntele Tâmpa, solicitând mai întâi 1,16 milioane de euro, după care a mai redus prețul la 1,04 milioane de euro. La licitațiile organizate în acest sens nu s-a prezentat nimeni, principala nedumerire a investitorilor fiind cum reușesc să asigure un flux continuu de clienți în condițiile în care telecabina, singura posibilitate de acces rapid, este operată de Ana Teleferic.

Între timp, restaurantul Casa Pădurarului, de la baza muntelui, a fost vândut, în urmă cu doi ani, lui Tudor Comăniciu, fostul proprietar al companiei Delaco, pentru 550.000 de euro. Acesta a fost închiriat fostului secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Valentin Șoneriu, care, după modernizare, a deschis un restaurant cochet, rebranduit „Sub Tâmpa”.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*