Cultură, Stiri Brasov

Petronela Rotar Cotoban și-a lansat volumul „Orbi“, la Londra și Dublin

Petronela Rotar Cotoban a fost invitată la Londra și Dublin pentru a-și lansa cea mai nouă carte, „Orbi“. Romanians love books, o organizație culturală a diaspora londoneze, parteneri ai unei rețea de biblioteci din Anglia, Brent Libraries, a organizat lansarea de la Londra, care a avut loc la biblioteca din Wembley, o biblioteca și cu secțiune românească.
A fost cel mai mare eveniment pe care l-a găzduit biblioteca în ultimii ani, directoarea a venit să mă cunoască și felicite la sfârșit și mi-a zis că niciun autor invitat al lor nu a strâns atâția oameni. Au fost aproximativ 140 de români din toate colțurile Londrei, dar și oameni veniți din alte părți ale Angliei, am cunoscut un cuplu care a călătorit de la câteva sute de kilometri pentru a ajunge lansare. A fost o primire extraordinară, m-a emoționat enorm, am primit cadouri, flori, îmbrățișări și cuvinte extrem de frumoase. Lansarea a durat o oră peste ora limită impusă de bibliotecă, atât s-au întins discuțiile, și ar mai fi continuat dacă ar fi fost posibil. Din păcate, nu am avut destule volume la mine, nu am anticipat o astfel de participare, maximul de oameni prezenți la o lansare a fost de 70, așa că ne-am pregătit și noi pentru aproximativ 70, nu dublu“, ne-a declarat Petronela Rotar Cotoban.
Cu spijinul Romanians in Ireland, Petronela Rotar Cotoban și-a lansat cartea și la Teachers Club, un loc predilect pentru întâlnirile culturale ale românilor din Dublin, unde se joacă și piese de teatru și au loc diferite alte evenimente organizate pentru români. „Am avut o întâlnire cu cititorii români aflați aici, mai intimă, de data aceasta, însă la fel de plină de emoții și bucurie“, a completat scriitoarea.
 
În luna mai, Petronela Rotar Cotoban se va afla în Amsterdam, acolo unde a fost invitată de diaspora din Olanda ca să lanseze „Orbi“.  Cartea „Orbi“ se află în clasamentul celor mai vândute 5 cărți de beletristică de pe libris.ro, în anul 2017. Potrivit autoarei, cartea, lansată în octombrie anul trecut, s-a vândut până acum în peste 8000 de exemplare în toată țara. Petronela Rotar Cotoban a lansat până în prezent mai multe volume de poezie și proză scurtă. A debutat cu volumul de poezie „O să mă știi de undeva“, urmat de „Alive“, „Efectul Pervers“, „Sfârșitul Nopții“ și „Orbi“.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: 2018 was my bitch - Petronela Rotar

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*