Stiri Brasov

Tolo.ro: Brașoveanul Marius Dunca, un ministru sărac, care este întreținut de iubită și care se plimbă cu un Audi A8

Între ce scrie în declarația de avere și ce se întâmplă în viața lui Marius Dunca se întinde un teritoriu necunoscut și lucitor.

Bunuri, mașini tari, proprietăți de lux, „totul prin intermediari”, susține un om care-l cunoaște îndeaproape, și toate răsărite brusc în existența bărbatului de 38 de ani.

„Ciugulise ceva și înainte, dar, de când a fost numit, vreme doi ani, începând cu 2014, președintele Protecției Consumatorului, opulența a erupt”, spune același apropiat, citat de tolo.ro.

Câte cupluri își permit ca în câțiva ani să obțină:

 • Un penthouse într-o zonă exclusivistă din Brașov.
 • Un BMW X5.
 • Un Audi A8.
 • Și o motocicletă.

Și asta-i doar ceea ce a recunoscut ieri ministrul Dunca, dar nu trecuse niciodată în declarația de avere.

Averea cuplului Dunca e obținută în condițiile în care unul dintre ei este politician angajat la stat și celălalt are o firmă micuță, cu afaceri de sub 1.000 de euro pe lună.

Oficial, în ultimii 6 ani, veniturile lui Dunca sunt de 4.000 de lei pe lună.

Atât.

Numai că, în aceiași ani în care figurează la rubrica ”nevoiașii politicii”, Marius Dunca s-a mutat într-un penthouse, bloc nou, sub Tâmpa, cu vedere panoramică asupra Brașovului.

„Apartament cu un preț minim de 130.000 de euro”, susține o altă sursă care cunoaște tranzacția.

De altfel, la această adresă, strada Constantin Dobrogeanu Gherea, în imobilul care nu apare nicăieri în declarația de avere, a fost sediul persoanei fizice autorizate Marius Dunca, când a rămas fără job la stat, imediat după ”Colectiv”.

Atunci, Dunca a fost cooptat, prin PFA, în afacerea recunoscătoare a unui bun prieten, Dan Tartagă.

Îl cunoștea pe Tartagă de pe vremea când conducea ANPC ”și-i belea pe unii producători de zahăr”, spune chiar cineva din PSD Brașov.

Tartagă era proprietar al fabricii de zahăr Bod și, când Dunca a zburat de la ANPC, a fost generos cu el, 5.000 de euro pe lună, conform mărturiei ministrului.

Totuși, Tartagă nu mai trece ca proprietar în acte al Fabricii de Zahăr Bod, intrată în faliment anul trecut, de foarte mult timp. Bunurile Fabricii de Zahăr Bod au trecut pe o altă firmă, cu alt acționariat. În momentul falimentului, purtătoarea de cuvânt a fabricii, Cornelia Crevean, a emis un comunicat de presă în care spunea că fabrica va produce în continuare, pe o altă firmă, la Fabrica de Zahăr Bod renunțându-se pentru că avea acționari bătrâni și care nu se mai puteau ocupa de activitate. Mărturisirile lui Dunca pot atrage atenția asupra afacerilor dubioase făcute de omul de afaceri Dan Tartagă, cel care a intrat fraudulos în proprietatea Fabricii de Zahăr Bod.

Dar Dunca e pasionat de politică.

Lasă banii de la Tartagă, candidează ca senator, e ales, își desființează PFA-ul și devine ministru.

Demnitarul continuă să locuiască în penthouse, împreună cu iubita lui cu care are și un copil mic.

Iubita este proprietară peste locuință și BMW, susține ministrul.

BizBrașov a scris despre spiritul antreprenorial al ministrului Marius Dunca, un afacerist care a reușit să producă pierderi de 100.000 de lei în numai doi ani, mai mult decât avea să câștige în următorii ani ca angajat la stat.

 

Citiți întreaga dezvăluire despre veniturile lui Marius Dunca, despre mașinile pe care le conduce, despre apartamentul de lux în care locuiește, pe tolo.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

6 Comentarii

 1. Pingback: Cum sifonează PSD bani publici: Dunca a încercat să numească o social-democrată la șefia ANPC Brașov, dar aceasta ar fi urmat să lucreze la București, în structura partidului - Biz Brasov

 2. Pingback: Cazuri sociale: Marius Dunca, fostul ministru întreținut de iubită, și-a etalat, pe litoral, noul ceas de 15.000 de euro - Biz Brasov

 3. Pingback: FOTO Femeia care îl întreține pe fostul ministru Marius Dunca a făcut curățenie de 41.000 de lei în 2017 - Biz Brasov

 4. Pingback: Dunca, fostul ministru întreținut de iubită, rămâne trup și suflet lângă Liviu Dragnea: „Avem alte priorități decât să ne mazilim între noi” - Biz Brasov

 5. Pingback: Mihai Mohaci, fost parlamentar PSD: Politica PSD la Brașov este făcută din afara partidului - Biz Brasov

 6. Nitoiu Constantin

  Un jeg de om …o creatura politica care distruge Romania. Imaginati-va 500 de senatori si parlamentari ca aceasta jigodie numita Marius Dunca!!! Si mai imaginati-va inca 3500 de pitipoance gen Monica Leana Nita care le aduc pe lume progeniturile acestor animale …din parlamentul Romaniei… Deci viitorul tarii este asigurat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*