Economic, Stiri Brasov

Autoliv a ajuns la 11.300 de angajați și vrea să mai recruteze 180 de persoane

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, a ajuns în prezent la 11.300 de angajaţi în fabricile şi centrele locale şi intenţionează să mai recruteze în acest an încă 180 de oameni.

Autoliv deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, judeţul Băcău, cea din urmă fiind deschisă de suedezi în primul trimestru din 2017. Pe lângă unităţile de producţie a componentelor auto, suedezii mai deţin la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa, potrivit unor informaţii anterioare.

„Autoliv România are în prezent 11.300 de angajaţi şi estimăm ca vom finaliza anul în curs cu aproximativ 11.480 de oameni, prin creşterea personalului din departamentele de producţie şi inginerie, în vederea implementării proiectelor noi din 2018. Situaţiile financiare pe 2017 nu au fost încă finalizate, astfel că nu putem comunica valoarea cifrei de afaceri şi a investiţiilor realizate“, au declarat oficialii Autoliv România.

Compania Autoliv România a realizat în 2016 o cifră de afaceri de peste 3,5 miliarde de lei (787,5 milioane de euro), un profit net de aproximativ 114 milioane de lei (25,3 milioane de euro), cu un număr mediu de 8.961 de angjaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Rezultatele financiare obţinute de suedezi au clasat compania Autoliv pe locul doi în topul celor mai mari producători de componente auto din România în 2016, după Continental.

Autoliv produce în fabricile locale centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbaguri şi volane, în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault sau Ford, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Anul trecut, Autoliv a deschis un centru de inginerie la Iaşi, în clădirile United Business Center din ansamblul Palas, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, anunţând la acea dată că intenţionează să ajungă la peste 200 de angajaţi în centrul de la Iaşi, într-o perioadă de doi-trei ani.

Tot anul trecut, suedezii au deschis o nouă unitate de producţie pe piaţa locală, în localitatea Oneşti, din judeţul Bacău, aceasta fiind şi una dintre puţinele investiţii ale unui producător de componente auto în regiunea Moldovei. Planurile Autoliv anunţate la deschiderea unităţii din Oneşti prevedeau ca personalul fabricii să ajungă la 300 de persoane în 2018, iar capacitatea anuală de producţie să ajungă la 500.000 de volane în următorii ani.

Compania a finalizat anul trecut şi o investiţie de 6,4 milioane euro la Braşov, într-o nouă hală, cu o suprafaţă de 2.300 mp, unde se produce chingă pentru centurile de siguranţă ale autovehiculelor. Capacitatea nou instalată completează capacitatea deja existentă la Braşov şi împreună cele două fabrici vor produce anul acesta 236 de milioane de metri de chingă, în creştere cu 23% faţă de volumul existent, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

„În cursul anului 2017, Autoliv România a asigurat prin planul de investiţii creşterea capacităţilor de producţie, pentru a putea furniza clienţilor săi volume crescute cu aproape 5%, faţă de anul anterior. Ne aşteptăm ca piaţa auto să continue trandul din 2017 şi planificăm consolidarea relaţiilor cu clienţii noştri“, au mai spus oficialii Autoliv România.

Grupul auto suedez Autoliv a deschis prima sa fabrică din România, care produce centuri de siguranţă şi sisteme pentru airbaguri, în anul 1997 la Braşov, aceasta fiind urmată în anul 2007 de o nouă investiţie de 30 milioane de euro în a doua unitate, în Lugoj. Ulterior, suedezii şi-au dezvoltat businessul de pe plan local prin achiziţionarea, în 2012, de la producătorul de pantaloni LRO, controlat de omul de afaceri Keresztes Zoltán, a unui teren de 37.000 mp în Sfântu Gheorghe. Valoarea investiţiei în fabrica de la Sfântu Gheorghe s-a ridicat la 15 milioane euro. La începutul anului 2017, compania a deschis o fabrică de volane în Oneşti, judeţul Bacău.

Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume, cu peste 70.000 de angajaţi la nivel global, a avut în 2016 vânzări consolidate de 10,074 mld. dolari, potrivit informaţiilor de pe site-ul Autoliv.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. AZOITEI FLORIN

    Buna ziua! Ma numesc Azoitei Florin , sunt din Barlad si aș dori un loc de munca la dvs. De profesie sunt maistru electromecanic auto, am varsta de 49ani si aș dori sa stiu daca pot ocupa un loc de muncă si ce as putea face. Multumesc frumos!

  2. Pingback: Autoliv se așteaptă la o creștere a vânzărilor peste estimări în acest an. Fabrica din Brașov continuă să crească - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*