Social, Stiri Brasov

Reacții PSD Brașov: Mihai Mohaci: „Guvernarea Tudose a fost mai mult la TV”

Care este portretul viitorului premier? Ce greșeli a făcut Mihai Tudose? Spre ce se îndreaptă PSD după a doua proprie răsturare de Guvern? Sunt întrebările la care i-am rugat să răspundă pe doi dintre parlamentarii PSD de la Brașov, Mihai Mohaci și Roxana Mînzatu.

Deputatul Mihai Mohaci, un membru cu state vechi în PSD, a declarat pentru bizbrasov.ro, că principala greșeală a premierului Mihai Tudose a fost aceea că a preferat să iasă în presă decât să discute în interiorul partidului. „Guvernarea Tudose a fost mai mult la TV, a vorbit prea mult la TV. Schimbările de ministri nu se fac la TV, se discuta în birou. Și eu am aflat, cu ani în urmă, de la televizor, că am fost schimbat din funcția de Prefect al Brașovului. Așa ceva nu se face. Îl chemi pe om, îi explici de ce nu mai merge. Viitorul premier ar trebui să guverneze cu mai multă responsabilitate. Nu cred că situația creată afectează imaginea partidului, atâta timp cât schimbarea era necesară, având în vedere că nu se înscria în șablonul normalității. Din punctul meu de vedere, pentru numirea următorului premier nu ar trebui să se țină seama de sex, ci să fie ales unul dintre miniștri care au performat în guvernările anterioare. Am alcătuit o listă proprie și cred că potrivită ar fi Rovana Plumb, Eugen Teodorovici sau Viorica Dăncilă”, a declarat deputatul Mihai Mohaci.

Pe de altă parte, deputatul Roxana Mînzatu crede că a doua schimbare de premier pune în umbră credibilitatea PSD. „Trebuie ca Cex-ul (Comitetul executiv PSD nr.) să își asume aceste încercări și greșeli, trebuie să intrăm pe drumul stabilității și să ducem mai departe Programul de Guvernare. Cred că situația creată afectează colectiv, suntem priviți ca partidul care guvernează câte șase luni.  Durata scurtă a mandatelor e dăunătoare, 6 luni e o perioada de acomodare a unui Guvern. Cred că o greșeală a fost s-a comunicat prin mass-media mai mult decât în strcturile de coordonare de la PSD”, a declarat Roxana Mînzatu.

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, a fost prezent aseară la sedința Cex, dar nu a răspuns la telefon.

Potrivit digi24.ro, pentru înlocuirea premierului Tudose sunt vehiculate nume precum cel al Vioricăi Dăncilă sau cel al vicepremierului Paul Stănescu, deși acesta din urmă a anunţat încă de săptămâna trecută că nu îşi doreşte funcţia de premier. Și numele ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, este menționat ca o posibilă nominalizare pentru șefia Executivului. Toți trei sunt considerați ca fiind apropiați de Liviu Dragnea.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*