Social, Stiri Brasov

După ce BizBrașov a atras atenția asupra lucrărilor nerecepționate de la Maternitate, Ministerul Sănătății anunță eliberarea documentelor necesare funcționării spitalului

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că a transmis autorităţilor locale din Braşov toate documentele necesare pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare a Maternităţii din Braşov şi a avizat structura unităţii sanitare, iar ministrul Florian Bodog cere urgentarea procedurilor de autorizare, anunță news.ro. Acest lucru se întâmplă după ce BizBrașov că noul corp al maternității zace nefolosit, deși au fost investite șase milioane de euro, de vină fiind faptul că funcșionarii Ministerului Sănătății nu au eliberat la timp o serie de avize.

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că a transmis toate documentele necesare pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare a Maternităţii din Braşov şi a avizat structura unităţii sanitare.

În plus, reprezentanţii Ministerului anunţă Florian Bodog a avut „numeroase discuţii cu autorităţile locale din Braşov în cursul cărora a aprobat suplimentarea bugetului pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare cu peste 4,2 milioane de lei”.

 „Cer autorităţilor locale să urgenteze autorizarea unităţii, astfel încât investiţiile realizate să se regăsească în cel mai scurt timp în servicii medicale de calitate oferite pacienţilor”, a declarat ministrul Florian Bodog, citat în comunicatul de presă.

Potrivit documentului, în cadrul discuţiilor avute, autorităţile locale nu au semnalat ministrului Sănătăţii vreun motiv imputabil Ministerului Sănătăţii pentru amânarea punerii în funcţiune a unităţii sanitare.

”Considerăm că autorizarea reprezintă o problemă locală”, se mai arată în comunicat.

Reabilitarea Maternităţii din Braşov este un proiect complex în cadrul Acordului de Împrumut cu Banca Europeană de Investiţii care a demarat în anul 2011.

Lucrările de reabilitare a Maternităţii, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, s-au finalizat în toamna anului 2017, iar clădirea beneficiază de şase săli de operaţie perfect utilate, nouă săli de naştere individuale şi 30 de saloane pentru mama şi copil.

Clădirea nouă nu este însă folosită, nefiind autorizată. În timp ce autorităţile locale susţin că problema este a Ministerului Sănătăţii, oficialii Ministerului apreciază că este o problemă locală.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*