Imobiliare, Stiri Brasov

O hală de 6.500 de mp a fostei uzine Rulmentul, scoasă la vânzare cu 2,95 milioane de euro

Una din halele fostei uzine Rulmentul SA, închisă în 2007 în urma intrării în faliment, este scoasă la vânzare cu 2,95 milioane de euro, arată un anunț publicat pe mai multe site-uri de profil.

Hala are o suprafață de 5.451 de metri pătrați, având parter și două niveluri construite, potrivit anunțului, din beton armat. Vânzarea este realizată direct de către proprietar, compania URB Bearings, actuala denumire a societății Sigur Imob SRL, cea care a cumpărat, în 2010, opt din cele 44 de hectare ale uzinei brașovene.

Sigur Imob a cumpărat atunci opt hectare din suprafața fostei uzine de rulmenți, oferind prețul de pornire al licitației, de 2,6 milioane de euro. Obiectul de activitate al societății este închirierea și subînchirierea bunurilor imobile proprii și închiriate, iar valoarea datoriilor după primul an de existență a fost de 2,293 milioane de lei.

Reprezentantul companiei la licitație a fost omul de afaceri Ede Erdely, cel care cumpărase și o parte din utilajele fostului producător de rulmenți alături de firma Silnef MG.. „Noi vrem să facem o mică făbricuță de rulmenți radianți, care va avea 300 – 350 de angajați. Urmează să discutăm care va fi numele companiei, iar producția va începe din primăvară, pentru că deja avem utilajele, iar pe foștii șefi de secție îi știm deja și îi putem contacta”, spunea în 2010 Ede Ederly.

Compania amintită a cumpărat în pachetul de 2,6 milioane de euro mai multe imobile întinse pe o suprafață de opt hectare – Laborator – Stație de epurare, Hala Mecanic șef, Spațiu verde, Pavilion administrativ, Construcții metalice, Parc Auto-magazie centrală, Stație Hidrofoare, Drum I, Drum II. Prețul pachetului a fost redus succesiv, cu câte 25%, de la valoarea inițială, de 5,32 de milioane de euro. Tot firma Sigur Imob SRL Brașov și-a adjudecat și licitația pentru sistemul energetic, contra a circa 400.000 de euro. 

O altă parte din compania brașoveană fusese cumpărată de brașovenii de la Dacia Plant, care au investit peste cinci milioane de euro în realizarea complexului hotelier și de evenimente Lux Divina.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*