Social, Stiri Brasov

Medicii de familie din Brașov au renunțat la proteste și au semnat contractele adiționale cu CJAS

70 de medici de familie din Brașov care s-au alăturat, ieri, protestelor de la nivel național și au refuzat să semneze contractele adiționale pentru funizarea serviciilor de medicină primară cu Casa de Asigurări de Sănătate Brașov s-au răzgândit și au semnat adiționalele valabile până în 31 martie 2018. Practic, toți cei 318 medici din județ vor prescrie în următoarele trei luni rețete și trimiteri pentru pacienți.

Potrivit președintelui Asociației Medicilor de Familie din Brașov, Andreea Neculau, încercările de a negocia un termen de semnare ulterior protestelor, a eșuat. „Am încercat să negociem cu CJAS prin înțelegere amiabilă. Fiind, totuși, vorba despre un conflict, CJAS a refuzat să semnăm cu retroactivitate. Am discutat această posibilitate în prezența avocatului nostru care ne-a sfătuit că nu este înțelept să nu semnăm, pentru că riscăm să îi expunem atât pe colegii noștri protestatari, că nu are rost să expunem colegii să rămână pe drumuri și, mai ales, pacienții să rămână fără medici de familie, doar pentru că CJAS ia această poziție de forță”, a declarat Andreea Neculau.

Practic, toți medicii aflați în contract cu CJAS anul trecut au semnat contractele de prelungire vaabile până în 31 martie 2018, contracte care presupun aceleași condiții ca și până acum. „S-au purtat discuții cu reprezentanții Asociației Medicilor de Familie, dar din punctul nostru de vedere, nu am avut ce să negociem, având în vedere că nu vorbim despre un nou contract-cadru, ci despre prelungirea celui existent, termen pentru care ieri a fost ultima zi. Consecința discuțiilor a fost semnarea actelor adiționale de către toți medicii de familie, în condițiile actuale, urmând ca după 31 martie să fie discutat un nou contract-cadru la nivel central, când se vor purta discuții cu medicii de familie”, a declarat Ancuța Daisa, purtătorul de cuvânt al CJAS Brașov.

Medicii speră ca Guvernul să aloce un buget corespunzător asistenţei medicale primare şi asociațiile să aibă un cuvânt de spus la masa negocierilor privind contractul-cadru pentru asistenţa medicală primară.

70 de medici de familie din Brașov s-au alăturat protestelor naționale. Nu scriu rețete compensate și nici trimiteri

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*