Lanţul de restaurante fast-food de tip tavernă grecească Hercule, fondat în urmă cu aproape doi ani de către un antreprenor român, a ajuns la patru unităţi în Buzău, Vaslui , Reşiţa şi Deva.
Cifra de afaceri a reţelei a ajuns anul trecut la un milion de euro, iar pentru anul acesta reprezentanţii Hercule estimează un rulaj de 1,5 milioane de euro.
„Planul de dezvoltare al companiei îl reprezintă inaugurarea a încă patru locaţii în următoarele şase luni. Ultima locaţie este deschisă în Buzău. Vom inaugura locaţii în Suceava, Sibiu şi Brasov”, spun reprezentanţii lanţului de restaurante cu preparate tradiţionale greceşti. Suprafaţa minimă a unei locaţii Hercule este de 50 de metri pătraţi în food court şi 120 de metri pătraţi în cazul locaţiilor stradale.
Investiţia într-un restaurant Hercule porneşte de la 50.000 de euro şi poate ajunge la 80.000 de euro. Taxa de franciză este de 7.500 de euro, iar cei care doresc să obţină franciza trebuie să aibă între 25 şi 60 de ani. Reprezentanţii companiei care deţine franciza spun că asigură suport permanent francizaţilor. Redevenţele lunare pe care trebuie să le plătească francizaţii se ridică la 2% din încasări, în timp ce contribuţia lunară la bugetul de marketing este echivalentul a 1% din încasări.