Economic, Stiri Brasov

Schaeffler România nu majorează salariile brute, dar a găsit soluții pentru păstrarea veniturilor nete ale angajaților

Producătorul de componente auto Schaeffler, care are peste 4.300 de angajaţi pe plan local, nu va majora salariile brute ale angajaţilor ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat de la 1 ianuarie 2018. Oficialii companiei au spus însă că vor lua măsuri astfel încât veniturile nete ale angajaţilor nu vor fi afectate.

„Compania Schaeffler nu a recurs la o politică de majorare a salariilor brute, dar a luat măsurile necesare pentru a menţine nivelul venitului net al fiecărui angajat prin masuri de compensare. Ca şi direcţie de viitor poate fi benefică o aliniere la modelele legislative vestice, aplicând o abordare consecventă, transparentă şi cu respect faţă de cei implicaţi sau afectaţi de proces”, au transmis reprezentanţii Schaeffler România.

Schaeffler România produce în Braşov componente pentru industria auto şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană.

Schaeffler România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 1,8 mld. lei (aproximativ 399 mil. euro), un profit net de 70,5 mil. lei (15,7 mil. euro), având un număr mediu de 4.194 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Cu 87.900 de angajaţi în întreaga lume, grupul Schaeffler a general anul vânzări de aproximativ 13,3 mld. euro. Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială.

Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler. Georg Schaeffler are o avere estimată la peste 26 de miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai bogat om din Germania şi pe locul 36 în lume, potrivit revistei Forbes.

De la 1 ianuarie 2018 guvernul a modi­ficat Codul fiscal, astfel încât contribuţiile sociale aferente unui salariu trec sarcina angajatorilor în cea a angajaţilor. Prin urmare, nivelul total al contribuţiilor sociale scade de la 39% la 37% şi impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*