Stiri Brasov

Tudor Duțu, șeful unei firme înființate de Transgaz în Republica Moldova pentru a administra gazoductul Iași-Ungheni

Social-democratul Tudor Duțu, fost consilier local și fiul lui Gheorghe Duțu, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, va conduce  Societatea cu Răspundere Limitată Eurotransgaz din Republica Moldova, fondată de Transgaz și înregistrată de Agenția Servicii Publice, pe 18 decembrie 2017.

Noua firmă ar urma să preia Vestmoldtransgaz, pentru care Guvernul republicii Moldova cere un preț de 180 milioane lei moldovenești (circa 8,8 milioane euro), cu condiția investirii a 93 milioane euro în următorii doi ani. Vestmoldtransgaz este compania din R. Moldova care gestioneaza gazoductul Iasi-Ungheni, realizat de ANRM pe vremea când tatăl lui Tudor Duțu era șeful ANRM.

În calitate de administratori la Eurotransgaz figurează două persoane – Daniel Cristian Rusu și Tudor Alexandru Duţu, ambii menționând pe Linkedin că lucrează deja de doi ani în cadrul oficiului Transgaz de la Chișinău.

Tudor Alexandru Duţu scrie chiar că este șeful acestei reprezentanțe, respectiv coordonează activitățile Transgaz din Republica Moldova.

Duţu, în vârstă de 36 de ani, este politician și deține funcția de secretar al organizației județene PSD din Brașov.

Tânărul politician a ajuns celebru în România prin averea și salariul său. Potrivit datelor din declaraţia de avere, Tudor Alexandru Duţu, care ocupă și postul de consilier al directorului general al Transgaz, a încasat în 2015,doar de la compania-monopol de transport al gazelor naturale venituri de 102.631 de lei, ceea ce ar echivala cu un venit mediu lunar de circa 2.000 de euro.

Acesta mai este și acționar la Transgaz și pentru cele 230 de acțiuni a beneficiat de dividende de circa 900 de euro, mai scrie mold-street.com.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*