Nordsee este cel mai mare lanţ de restaurante cu servire rapidă specializat în preparate din peşte şi fructe de mare din Europa. În prezent, în România sunt deschise patru unităţi Nordsee, toate în Bucureşti.
Anul trecut, reţeaua a avut o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimează venituri de 4,2 milioane de euro. În plus, compania Darcom Sea Food, care deţine master franciza pe plan local, vrea să extindă brandul în Brașov, Cluj, Sibiu şi Timişoara în perioada următoare.
Nordsee, cu o istorie de peste un secol, este un brand de restaurante lansat în Germania şi adus în România de compania Darcom Sea Food, controlată de antreprenoarea Liliana Farmache şi de alţi doi oameni de afaceri români.
Compania a reuşit în urmă cu circa nouă ani să obţină franciza pentru piaţa locală.
Expansiunea se va face prin investiţii directe, compania Darcom Sea Food nu acordă franciză simplă. Nu există date recente despre nivelul investiţiilor necesare într-o unitate Nordsee, dar conform datelor anterioare acesta se ridică la 450.000-750.000 de euro.