Un pieton în vârstă de 72 de ani a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni de pe unul dintre cele mai aglomerate bulevade din Brașov, Calea Bucureşti. Trecerea de pietoni este una cu istoric în oraş. Aici au murit, anul trecut, o tânară de 16 ani şi o femeie.
Atenție la mașini! Un pieton a fost accidentat mortal pe o trecere de pe Calea București
4Potrivit Ispectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, bărbatul a fost lovit şi aruncat la aproximativ 40 de metri de trecerea de pietoni, în urma impactului. Un echipaj SMURD de la terapie intensiva a intervenit de urgenţă la faţa locului pentru a incerca sa-i salveze viaţa bărbatului. Barbatul a fost resuscitat, dar la scurt timp, a fost declarat decedat.
„Un autoturism care circula pe Calea Bucuresti, spre str. Toamnei, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea pentru pietoni de la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Soarelui. În urma accidentului, a rezultat decesul pietonului”, a declarat Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.
Anul trecut, pe aceeaşi trecere de pietoni, o tânara de 16 ani şi o femeie au fost accidentate mortal. În urma accidentelor, autorităţile au propus scăderea limitei de viteză de la 60 de km la oră, la 50 de km la oră Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, la acea trecere de pietoni se lucrează la turnarea unei fundaţii de stâlpi pentru instalarea unor butoane care să permită trecerea pietonilor. De altfel, pe timp de noapte este semnalizată şi iluminată corespunzător.
4 comentarii
Încă o crimă care îl are ca autor moral pe George Scripcaru. Câți oameni vreți să mai omoare acest criminal în serie?
Au redus viteza si accidente cu duiumu in continuare. Concluzia? Chiar are vreun efect aceasra reducere? Nu ar merge incercate si alte metode oare?
Trebuie luate masuri de incurajarea utilizarii transportului in comun (prin modernizare si extinderea acoperirii urbane) si descurajarea utilizarii masinilor personale. Brasovul va deveni in scurt timp un oras blocat din cauza traficului.
Legat de trafic, orasele se maresc, se contruieste haotic , gasim o bucata de teren si construim .
Asta este pretul platit pentru orasele mari, cele mici devin neatractive,in timp vor ajunge fantome, gen Lupeni, Aninoasa, Petrosani etc etc , locuri de munca prost platite, sau deloc.
Atunci suportam trafic aglomerat, infrastructura rutiera nu tine pasul cu schimbarile .
Trasportul in comun , dar modern si civilizat, fara boschetari si cersetori este o solutie .
Plus educatia .