Cultură, Stiri Brasov

Expoziţie in memoriam Regele Mihai I, la Muzeul Judeţean de Istorie. Vor putea fi vizonate fotografii în premieră cu Majestatea Sa

O expoziţie cu fotografii în premieră va fi organizată de Muzeul Judeţean de Istorie in memoriam Regele Mihai I. Fofografiile vor fi expuse în holul principal al muzeului şi vor putea fi vizionate începând de săptămâna viitoare, înainte ca Regele Mihai I să fie înmormântat la Curtea de Argeş.

„Imaginile sunt din arhivele Muzeului Militar şi vor face parte dintr-o expoziţie care se va numi „Regii României şi Vânătorii de Munte“. Vom folosi imaginile în această expoziţie dedicată memoriei Majestăţii Sale, Regele Mihai I. Braşovenii vor putea vedea câteva fotografii superbe, legate de Braşov şi evenimentele care s-au desfăşurat la Braşov şi l-au avut în prim-plan pe Regele Mihai I. De exemplu, vor fi fotografii cu Majestatea Sa îmbrăcat în costum de vânător de munte. De asemenea, vor fi şi primele imagini cu Regele Mihai din prima domnie, a doua domnie, dar şi din exil. Este misiunea Muzeului să prezinte viaţa Regelui“, a declarat Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov.

Potrivit Protopopiatului Braşov, la toate liturghiile din Bisericile Ortodoxe din Braşov, Regele Mihai I va fi pomenit în rugăciunile pentru cei adormiţi. Guvernul României a decretat Doliu Naţional în zilele de 14, 15 şi 16 Decembrie. Regele Mihai I al României va fi înmormântat în data de 16 Decembrie, la Curtea de Argeş.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*