Imobiliare, Stiri Brasov

Fostul viceprimar Ioan Ioniță construiește 22 de case pe o fostă platformă industrială din Bartolomeu. Investește un milion de euro

Fostul viceprimar Ioan Ioniță, care s-a aflat la conducerea Brașovului în perioada 2000 – 2004, construiește 22 de case în cadrul unui ansamblu rezidențial pe care îl dezvoltă pe o fostă platformă industrială de pe strada Cărămidăriei din cartierul Bartolomeu. Potrivit unor surse de pe piața imobiliară, prețul mediu al caselor este de 60 – 65.000 de euro, investiția companiilor dezvoltatoare – Floradi Invest și Scala Construcții (ambele controlate de familia Ioniță) – ridicându-se la aproximativ un milion de euro.

Fostul viceprimar PSD Ioan Ioniţă a fost trimis în judecată în 2005 de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Aceştia au constatat că Ioniţă s-a sustras de la plata a 1,25 miliarde de lei vechi (125.000 de lei) către bugetul statului în cunoştinţă de cauză. Mai mult decât atât, reprezentanţii ministerului public îl acuzau pe fostul viceprimar că s-a folosit se avantajele oferite de poziţia politică pe care o deţinea pentru a cumpăra un teren proprietare personală şi pentru a-şi construi o casă la ieşirea din Braşov cu angajaţi ai Scala SA, unde Ioniţă era director general.

Firmele lui Ioniță nu par a avea cine știe ce performanțe. Floradi Invest, de exemplu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 0 lei și pierderi de peste 400.000 de lei, după ce în anul său de glorie – 2008 – ajunsese la un business de 9,70 milioane de lei și un profit de aproape 3 milioane de lei.

În schimb, Scala Construcțiia avut anul trecut afaceri de 692.000 de lei și un profit de 64.000 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*