Imobiliare, Stiri Brasov, Turism

Un hotel din Brașov se transformă în bloc de locuințe, după ce proprietarul nu a mai găsit forță de muncă

Hotelul Șerban din municipiul Brașov va fi transformat în bloc de locuințe. Deja blocul este scos la vâmzare sub numele de „Optim Residence”. Acesta va avea 22 de apartamente de două și trei camere, dar și un penthouse de 200 de metri pătrați utili. Potrivit anunțului, recompartimnetarea hotelului va fi finalizată în luna martie a anului viitor.

Costică Șerban, proprietarul companiei Grand Hotel Perla Ciucașului Turism, cea care operează Hotelul Șerban și Complexul Turistic Grand Hotel Perla Ciucașului din comuna Tărlungeni, ne-a declarat că vrea să iasă din afacerile turistice pnă cel târziu în luna septembrie a anului viitor. „Invesim 200.000 – 300.000 de euro în transformarea hotelului din Brașov în bloc de locuințe. Vrem să îl dăm cu rate la dezvoltator să ajutăm și tinerii din oraș. Acolo vor fi 22 de apartamente și un penthouse. De asemenea, transformăm și hotelul din Tărlungeni în clădire rezidențială. Aici vom face 150 – 160 de apartamente”, a spus sursa citată.

Șerban spune că a aluat această decizie după ce a văzut că pe piața muncii se găsesc tot mai greu oameni pe care să îi angajeze. „Nu găsesc oameni. Dacă vine cineva și spune că el găsește, îi dau gratis hotelul numai să facă treabă cu el. Eu găsesc doar în weekenduri, câmd vor 100 – 150 de euro, după care stau acasă patru zile și nu mai vor să lucreze. Sau am niște colaboratori care sunt subofițeri și pe lângă salariul pe care îl iau mai lucrează la mine trei weekenduri și mai iau 1.200 – 1.400 de lei. Dar nu vor să lucreze permanent”, a explicat omul de afaceri.

Firma Grand Hotel Perla Ciucașului Turism, care operează cele două hoteluri, a avut anul trecut afaceri de 2,96 milioane de lei, în scădere cu 25% față de anul anterior, când raporta un business de 4,05 milioane de lei.

Situația de pe piața forței de muncă din turism este una destul de gravă la Brașov, proprietarii hotelurilor găsind tot mai greu angajați. S-a ajuns să se importe forță de muncă din Thailanda sau Sri Lanka, cazurile hotelurilor Teleferic sau Aurelius din Poiana Brașov fiind emblematice pentru această industrie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*