Economic, Stiri Brasov

Germanii de la Bessey își relochează producția la Brașov. Investesc două milioane de euro

Compania germană Bessey, înființată în 1889, lideri în producția de foarfeci și menghine, își restructurează activitatea și relochează producția de la fabrica din Bietigheim la Brașov, în cadrul IUS SA. Potrivit directorului companiei MOB&IUS, Mihai Pădure, germanii vor reloca linii de producșie de aproximativ două milioane de euro începând de luna aceasta, urmând ca din ianuarie, IUS SA, producătul brașovean de scule și unelte de mână, să fie nevoit să angajze aproximativ 30 de persoane în cadrul acestui proiect. „IUS SA va deveni pe segmentul de foarfeci de tablă probabil cel mai important producător din Europa”, explică managerul MOB&IUS.

Potivit lui Pădure, trendul de pe segmental producției de scule este de relocare a fabricilor din China și India în estul Europei, după ce guvernele acestor țări au redus subvenția acordată pentru achiziția oțelului, pierzând astfel o mare parte din avantajul costului. „Practic, cheltuielile cu costurile le recuperezi din transport și din termenele reduse de livrare. De aici poți livra în maxim două săptămâni, când din China sau din India îți ia și patru luni să livrezi produsele către client”, a explicat sursa citată.

Compania MOB&IUS, înființată în 2008 de francezii de la MOB Outillage, proprietarii IUS SA, va încheia anul cu afaceri de 24,5 milioane de lei, iar pentru anul viitor se așteaptă un avans de 15%, urmând să treacă de 28 de milioane de lei.

Cele două companii ale francezilor – IUS și MOB&IUS, au împreună 143 de angajați, având în prezent un necesar de 18 persoane.

Compania IUS din Braşov este singurul producător de unelte și scule de mână profesionale din România şi este liderul pieţei româneşti în acest domeniu.

IUS a fost fondată în anul 1833 şi din anul 1998 face parte din grupul industrial francez MOB, lider european în fabricaţia de ciocane, pile şi scule de mână pentru construcţii. Începând cu anul 2008 în cadrul grupului MOB s-a înfiinţat compania MOB&IUS SA Braşov având ca obiect de activitate comercializarea produselor din cadrul grupului atât în România cât şi în afara ei.

La finele anului 2008 grupul industrial francez MOB a finalizat o investiţie în valoare de 11 milioane de euro constând în construcţia unei noi fabrici și unui nou site logistic şi administrativ într-o locaţie nouă la Braşov. Grupul francez MOB are centre de producție în Franța, România și Germania.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*