Turism

Un site din Brazilia a publicat adevărata istorie a lui Dracula. Mitul care nu pune semnul egal între Domnitorul Vlad şi personajul sângeros a lui Stoker

Povestea adevăratului Dracula – Vlad Ţepeş“ – este titlul articolului scris de Matheus Goncalves, pentru climatologiageografica.com. Autorul începe articolul plecând de la celebrul roman al lui Bram Stoker, publicat în 1897, despre vampirul legendar Dracula, care a inspirat filme de groază, show-uri de televiziune şi alte poveşti despre vampiri. „Deși Dracula este o creație pur fictivă, Stoker și-a creat personajul fiind inspirat de un personaj din realitate: Vlad al III-lea, Prințul Țării Românești, cunoscut și ca Vlad Țepeș. Porecla este o dovadă a modului preferat al prințului de a scăpa de dușmanii săi“, a scris autorul.

Pentru a arăta că între Vlad Ţepeş, născut în 1431 în Transilvania, şi Castelul Bran nu există nicio legătură, autorul textului apelează la un profesor de origine română, specializat în istorie medievală şi arheologie, care predă la Universitatea din Florida, pe nume Florin Curta.

„Dracula este legat de Transilvania, dar adevăratul personaj istoric Dracula – Vlad III – nu a aparținut niciodată Transilvaniei. Castelul Bran, o atracție turistică modernă din Transilvania, adesea numit castelul lui Dracula, nu a fost niciodată reședința princiului Valachian. Castelul Bran se află în munţi şi arată înfricoşător, este locul perfect pentru un personaj ca Dracula, dar Vlad al III-lea nu a locuit niciodată acolo şi nici măcar nu a vizitat fortificaţia“, a spus Florin Curta.

Istoricul adaugă şi că tatăl lui Vlad al III-lea, Vlad al II-lea, avea o reședință în Sighișoara, în Transilvania, dar nu este sigur că acolo s-a născut Vlad al III-lea. De asemenea, este posibil ca Vlad să se fi născut la Târgoviște, care era la acel moment sediul regal al Principatului Țării Românești, unde tatăl său era conducător.
Citeşte între articolul AICI

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*