Economic, Stiri Brasov

Germanii de la Schulte&Schmidt au finalizat achiziția companiei brașovene Aeromold

Grupul german Schulte&Schmidt a finalizat în luna septembrie preluarea integrală a companiei Aeromold Brașov. Germanii au început preluarea companiei brașovene, care a încheiat anul 2016 cu afaceri de 4,76 milioane de lei și un profit de aproape 165.000 de lei, încă din 2014, când au preluat 47% din titlurile societății, cumpărând participația deținută de societatea Aerocompozite.

Până în acest an, Schulte&Schmidt a ajuns la o participație de 85% din acțiunile firmei brașovene.

Germanii au plătit pentru 15% din acțiunile firmei, deținute de fondatorul companiei, Dan Balteș, peste 500.000 de lei (peste 110.000 de euro). Acțiunile au fost cumpărate de subsidiara germanilor din România, în timp ce pachetul majoritar de acțiuni, de 85%, este deținut de grupul german Schulte&Schmidt GmbH & Co Leichtmetallgiesserei KG.

Interesant este că subsidiara germanilor din România a încheiat anul trecut cu afaceri de 74,19 milioane de lei (16,5 milioane de euro, aproximativ) și un profit de 10,66 milioane de lei (2,4 milioane de euro). Firma, care activează în domeniul turnării metalelor neferoase ușoare, a ajuns la un număr de peste 190 de angajați la Brașov. Aeromold SRL este unul dintre furnizorii celor de la Schulte&Schmidt, producând matrițe și ștanțe.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*