Economic, Stiri Brasov

Schaeffler pregătește investiții de 39 de milioane de euro la Cristian și vrea să mai angajeze 150 de oameni în 2018

Compania Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de peste 12 miliarde de euro şi 84.000 de angajaţi, va încheia anul cu 4.400 de angajați. „Până acum am reușit să creștem numărul de angajați cu 250 de persoane față de finele anului trecut”, a explicat Sorin Poteraș, directorul general al companiei.

Schaeffler și-a bugetat pentru anul viitor investiții de 39 de milioane de euro în construcșia a două noi hale care totalizează circa 6.500 de metri pătrați. Hala de logistică ar urma să aibă 3.500 de metri pătrați, iar cea de cercetare – dezvoltare – unde urmează să fie testate produsele companiei – circa 3.000 de metri pătrați. „Ne propunem o creștere a numărului de angajați anul viitor cu 150 de persoane”, a explicat sursa citată. „Investiția într-un angajat pentru a ajunge la nivelul dorit de companie se ridică la circa șase salarii, ceea ce s-ar traduce prin șase luni de școlarizare”, explică Poteraș.

Compania care deține o fabrică la Cristian vrea să ajungă la afaceri de 367 de milioane de euro, în creștere cu circa 8% față de anul anterior, în timp ce pentru anul viitor este bugetată o creștere de șase puncte procentuale, până la aproape 390 de milioane de euro.

Sorin Poteraș a gost numit la conducerea fabricii brașovene a grupului Schaeffler la începutul lunii octombrie, el având experiența conducerii unei alte fabrici a grupului, cea din Momo, Italia, între anii 2011 și 2014. El l-a înlocuit în această funcție pe Alexandru Blemovici, care de la 1 octombrie a preluat conducerea departamentului „Supply Chain Management & Operations Industrial” la centrala grupului în Germania.

Sorin Poteraș activează în cadrul Grupului Schaeffler de peste 13 ani acumulând o experiență vastă în domeniul auto și industrial. Absolvent al Universității Transilvania, Facultatea de Mecanică, secția Mecatronică, Poteraș a început activitate în Schaeffler pe poziția de manager de segment RSTO. După 5 ani în care a dezvoltat segmentul RSTO, a preluat mai multe responsabilități în funcțiile de Director de Producție Automotive și Director Tehnic. În 2011, Poteraș a acceptat provocarea de a conduce fabrica grupului Schaeffler din Momo.

Compania lucrează pentru toți marii producători din industria auto și din domeniul energiei eoliene. Până acum, investițiile companiei în centrul din Cristian au depășit 500 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind realizate până în 2008.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Tantea larisa elena

    Buna! Mă interesează și pe mn un loc de muncă .lucrez de 7 ani in control calitate.

  2. Tantea larisa

    Angajare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*