Economic, Stiri Brasov

Draxlmaier România a inaugurat un atelier de pielărie, la Şcoala Profesioală Kronstadt

Un atelier de pielărie dedicat elevilor care studiază în cadrul programului de educație profesională a fost inaugurat, astăzi, la Şcoala Profesională Kronstadt. Acest atelier este destinat programului de practică pentru elevii care se pregătesc pentru profesia de confecționer interioare auto şi a fost finanţat de compania germană Draxlmaier România.

În atelierul de pielărie proaspăt inaugurat, elevii vor învăţa să prelucreze pielea folosită pentru a dota interioarele maşinilor, cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generaţie. ”Ne bucurăm că am inaugurat, în cadrul Școlii Profesionale Germane Kronstadt, acest atelier pentru elevii școlii profesionale din Brașov. Ca partener responsabil al comunităţii, considerăm că asigurarea viitorilor specialişti este extrem de importantă. Îi susținem pe elevii noștri pe toată perioada studiului și, după absolvire, cei mai buni dintre ei au şansa să îşi continuie cariera alături de noi”, a declarat Dr. Daniel Heymann, Director General DRÄXLMAIER Brașov.

Programul de educație profesională susținut de DRÄXLMAIER Brașov în cadrul Școlii Profesionale Germane Kronstadt a demarat în anul 2012, cu cinci elevi. În anul școlar 2017-2018, compania susține specializarea a 70 de tineri.

„Vrem să îmbunătăţim educaţia profesională. Avem nevoie de forţă de muncă calificată, avem nevoie de ingineri calificaţi pentru a lucra în producţie. De aceea am început în 2012 acest proiect de educaţie profesională. De aceea inaugurăm aceast laborator, pentru că educaţia profesională înseamnă să înveţi teoretic şi practic la şcoală, iar apoi să mergi în companie să repeţi procesul teoretic şi practic. Asta înseamnă învăţământ dual pentru a pregăti tinerii pentru viitor“, a declarat Barbara Gerber, coodronatorul departamentului de Formare Profesională din cadrul companiei Draxlmaier România.

„Sunt membri ai Clubului Economic care se implică mai departe, de şapte ani, pentru a aprofunda acest proiect, pentru a-l îmbunătăţi continuu, pentru a-l ridica la standarde cât mai înalte. Avem o funcţie de coordonare, dar important este ca fiecare firmă, cum este exemplul şi Dr, sa se implice şi pe meseriile lor să aducă acest învăţământ profesional la un nivel cât mai înalt“, a declarat Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German.

Școala Profesională Kronstadt este prima școală înființată în sistem dual german în România, fiind susținută de 15 companii de renume mondial din regiunea Brașovului. Tinerii învață aici meserii căutate pe piața muncii având cele mai bune condiții de studiu și de practică.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*