Economic, Stiri Brasov

Criza de pe piața forței de muncă: Pentru a atrage un singur angajat, companiile investesc între 500 și 700 de euro

Lipsa de personal a transformat dramatic piața forței de muncă din Brașov și din România, companiile ajungând acum să se angreneze într-un concurs al beneficiilor acordate angajaților pentru ca aceștia să rămână în cadrul firmelor. „S-a ajuns ca în domeniul industrial să avem o fluctuație de personal de 25 – 30%”, a explicat Cristian Popescu, directorul companiei Stabilus și vicepreședinte al Clubului Economic German din Brașov (DWK). „Acum zece an aveam de unde alege posibili angajați, iar acum am ajuns în situația ca posibilii angajați să ne aleagă pe noi. Se pierde mult la calitate, pentru că luăm ceea ce ne vine, și avem de investit foarte mult în pregătirea lor ulterior”, a explicat Popescu.

Potrivit acestuia, firmele au ajuns să investească în medie 500 – 700 de euro în atragerea unui singur angajat. „Dăm anunțuri, avem panouri, am cumpărat și spațiu publicitar pe autobuze, avem contracte cu firmele de recrutare care ne cer jumătate din salariul oferit noului angajat etc”, a explicat Popescu. La rândul său, Dorin Șaramet, membru al DWK, a explicat că în acest moment criza de pe piața forței de muncă înseamnă o catastrofă pentru mediul de afaceri brașovean. „S-a ajuns până acolo încât se iau angajați fără pregătire și durează un an și jumătate pentru a-l aduce la nivelul dorit”, a spus acesta. Șaramat susține că Brașovul are nevoie anual de încă o mie de angajați pentru ca pe piața forței de muncă să nu se mai simtă această criză.

Președintele DWK, Werner Braun, a explicat că din cauza lipsei forței de muncă s-a ajuns ca Brașovul să piardă investiții, mai ales că pe lângă criza reusrsei umane are de luptat cu alte județe și la capitolul infrastructură – inexistența unui aeroport sau a unor autostrăzi făcându-ne mai puțin atractivi pentru marile companii. „Săptămânal vin investitori la Brașov și mergem cu ei și în alte orașe, iar după prospectarea pieței încercăm să îi atragem aici, dar este foarte greu dacă nu ai forță de muncă disponibilă”, a explicat Braun.

DWK intenționează să dezvolte proiectul Școlii Profesionale Kronstadt cu o extindere, solicitând, însă, și alocarea unui cămin pentru a-i caza pe copiii atrași în acest proiect. „Avem nevoie de acest cămin pentru că jumătate din copiii atrași la școala profesională sunt din afara Brașovului și vrem să găsim soluții pentru a-i păstra pe acești copii aici, nu să plece înapoi de unde au venit și unde nu își mai pot pune în practică meseria învățată”.

DWK împlinește zece ani de existență anul acesta, iar printre proiectele importante ale asociației se numără Școala Profesională Kronstadt și un master la Universitatea Transilvania Brașov, pe viitor fiind avute în vedere și organizarea de evenimente care să ofere angajaților din companii un mediu propice pentru a trăi și a rămâne în Brașov.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. De aceea trebuiesc interzise ajutoarele sociale !

  2. Ia sa creasca salariile sa vada atunci cat de repede ar gasi oameni calificati.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*