Imobiliare, Stiri Brasov

Dezvoltatorul proiectului imobiliar contestat din Șchei: „Nu tăiem pădurea. Construim case cu unul sau două etaje”

Proiectul imobiliar din Șcheii Brașovului, aflat în dezbatere publică, este construit de trei firme controlate de mai bine de zece investitori din Israel – persoane fizice și companii. BizBrașov a reușit să intre în contact cu unul dintre dezvoltatori, Rudi Felix, care a fost implicat și în dezvoltarea proiectului Casa Nobel.

„Noi am cumpărat terenul de 12.0000 de metri pătrați în anul 2007. Atunci, pe acel teren erau trei case părăsite. Acum dorim să construim în zonă, dar nu vom forța lucrurile, în sensul că PUZ-ul zonei cere case cu un etaj sau două. Noi vom construi case cu maxim două etaje, pentru că nu vrem să afectăm priveliștea din zonă”, a explicat sursa citată.

Brașovenii din zonă contestă acest ansamblu rezidențial, afirmând că se va tăia pădurea și va fi exploatată de către investitorii imobiliari. „Noi nu am cumpărat pădure, am cumpărat teren la marginea pădurii și nu avem în plan să tăiem copaci pentru acest lucru. În plus, proiectul nostru arhitectural va fi unul care va respecta arhitectura zonei”, a mai explicat omul de afaceri israelian.

 

Un nou proiect imobiliar contestat în zona Şchei. Mai multe blocuri ar urma să fie construite la marginea pădurii, pe strada Petofi Şandor

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

6 Comentarii

  1. Pai nu i-a acuzat nimeni ca taie padurea ci ca strica peisagistic si arhitectonic un vechi cartier al Brasovului. Deci in loc de trei case se vor construi probabil vreo 30 de bloculete cu 2 nivele care vor insemna cel putin 200 de locuri de parcare pe langa, plus drumuri de acces si toata infrastructura necesara. Asa ca in loc de niste pajisti verzi cu copaci razleti si cate o casa eventual vom vedea mult mult beton si asfalt. Si mult trafic pe stradutele din Schei. Sunt curioasa pe unde va trece masina de gunoi.

  2. Brasovul trebuie sa se dezvolte intr-un oras turistic, va trebui sa construim locuinte noi pentru a atrage investitori sa reparam constructiile vechi si sa le integram in regimul turistic fie transformandu-le in cazare, restaurante, cafenele, etc
    Daca continuam sa huiduim pe cei ce vor sa aducaa bani in Brasov, batem pasul pe loc si cei ce vin in vizita o sa zica aceiasi poveste – E un oras frumos, cu mult potential dar nu se face nimic.

  3. Draga Cosmin, vrei sa ne spui ca smecherii asta de la proiectul asta imobiliar vor sa aduca bani in Brasov?!?! Te rog, nu ne lua de prosti. Turistii sunt atrasi de natura nu de beton. Lucrezi la astia si le faci lobby? Deci vor sa faca hoteluri acolo sau ce? Esti confuz.

  4. Cosmin, cu locuinte noi atragem investitorii? Pe bune? Vezi ca in planul de guvernare erau niste masuri pentru antreprenori. Un oras turistic isi protejeaza istoria, zonele de interes. Tradiția Șcheilor, a Brasovului vechi, nu poate fi integrata intr-un proiect imobiliar.

  5. Danciu Ovidiu

    Cosmin! Pentru ca Brasovul sa se dezvolte ca oras turistic si sa ramana unul dintre cele mai frumoase orase din Romania este necesar in primul rand sa pastreze calitatea vietii cetatenilor sai si in nici un caz sa o alteram prin distrugerea zonelor verzi ( destul de reduse in oras!), paralizarea infrastructurii rutiere,poluare si transformarea celui mai vechi cartier istoric intr-o “favela”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*