Economic, Stiri Brasov

FOTO Un designer din Braşov a creat bucătăria din dulap. Povestea Dorianei Moldovan, tânăra care a studiat în Anglia, dar s-a întors în România

O bucătărie, într-un singur dulap. Este conceptul de design pe care l-a creat Doriana Moldovan din Braşov, care a studiat în Anglia, la Universitatea Plymouth, dar a preferat să se întoarcă acasă şi să aplice ce a văzut afară.

Bucătăria din dulap este unul dintre cele mai inedite proiecte de design ale Dorianei Moldovan. La o simplă privire arată ca un dulap normal, dar în interior se găseşte o plită pentru gătit, o chiuvetă, un frigider, spatiu de depozitat tip soldat, o hotă, dar şi alte sertare pentru depozitat obiecte de bucătărie. Bucătăria din dulap se adaptează pentru spaţiile mici, cum ar fi garsonierele, dar şi pentru pensiuni cu spaţiul este mai redus. E foarte practică şi este un concept 100% românesc.

Doriana Moldovan a terminat Facultatea de Design de Produs, Inginerie de la Universitatea Transilvania şi în Anglia, la Facultatea de Arhitectură şi Design 3D. „În Anglia am încercat să experiementez cât mai mult, să înţeleg, fără să mă gândesc că trebuie să iau cele mai bune note. Am încercat să iau din societatea aia felul de a gândi. Acolo sunt oameni care gândesc înainte să facă, ceea ce contează foarte mult. În timpul liber lucram şi acolo am învăţat tot ce ţine customer service, am încercat să fur de la manageri stilul şi faptul că muncesc mai mult decât angajaţii şi că-şi preţuiesc foarte mult angajaţii“, a declarat Doriana Moldovan.

La scurt timp după ce a terminat studiile în Anglia, tânăra s-a întors cu entiziasm în România şi cu gândul să aplice tot ce a învăţat în ţara sa. Din 2008, tânăra a dezvoltat o mică afacere, pas cu pas, care a ajuns astăzi să crească. „Începând din 2009-2010 am coordonat mobilarea a trei hipermarketuri din România şi, în paralel mă ocupam de alţi clienţi persoane fizice sau firme, diverse lucrări. Am lucrat şi pentru arhitecţi. Am furat meserie şi am încercat să învăţ din greşelile celorlalţi. În 2011 aveam doi angajaţi, astăzi avem 12 şi ne-am tot dezvoltat. Facem tot ce ţine de proiectare, amenajări interioare, consiliere, care implică mai mult decât cum o să arate o încăpere“, mai spue Doriana Moldovan.

Toate ideile Dorianei Moldovan sunt puse în pratică în micul atelier de mobilă pe care îl are. De curând, în showroom-ul din Braşov, tânăra a adus şi produse de serie din Germania, tocmai pentru că există foarte multe comenzi de mobilă. „Avem foarte mare încărcare pe producţie şi atunci am zis să venim şi în întâmpinarea clienţilor interesaţi de produsele gata făcute. Tendinţa românilor este să gândească propriul mobilier, adaptat nevoilor, spre asta se îndreaptă acum piaţa“, a adăugat Doriana Moldovan.

De la mobilier pe comandă, până la electrocasnice, corpuri de iluminat colţare, canapele extensibilie, tapet sunt produsele pe care Doriana Moldovan le are în showroom-ul de la Braşov. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 1.300.000 de lei. „Pe viitor, ca şi plan, ne dorim să facem produse unicat, create de noi, cu care să ieşim în afară, să ne remarcăm, să se înţeleagă că şi din România pot să vină lucruri inovative şi de calitate. Vom participa la târguri de desdign cu concepte unicat“, a încheiat Doriana Moldovan.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Cum se numeste compania sau exista un site? Date de contact?

  2. Pingback: Brașoveanca Doriana Moldovan își prezintă bucătăriile-dulap la Târgul de Mobilă de la Milano - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*