Imobiliare, Stiri Brasov

70 de hectare din ruinele fostei uzine Tractorul devin funcționale cu o investiție de peste 180 de milioane de euro

Compania Immochan România, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, va finaliza în următorii doi ani regenerarea urbană a 70 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul SA.

„Noi am cumpărat în prima fază 100 de hectare din suprafața fostei uzine, o plagă a orașului. Când am luat, totul era dărâmat, la nivelul pământului. A fost nevoie să mai investim 6 – 7 milioane de euro pentru a scoate din pământ fundațiile fostelor clădiri pe o suprafață de 50 de hectare”, a explicat Tatian Diaconu, CEO Immochan România, dezvoltatorul Coresi Shopping resort.

Potrivit acestuia, în partea de retail s-au investit până acum 82 de milioane de euro, dintre care 60 de milioane de euro în Coresi Shopping Resort și alte 12 milioane de euro în extinderea acestuia cu un mall stradal – Coresi Street. De asemenea, pentru crearea unei rețele de drumuri care să deservească atât cartierul Coresi, dar și orașul, s-au cedat municipalității peste 10 hectare de teren în valoare de 10 milioane de euro. „Practic, un astfel de proiect de regenerare urbană a unei zone distruse nu se poate face fără colaborarea cu Primăria. Aici se vor muta în următorii cinci ani 25.000 – 30.000 de familii, ceea ce înseamnă un orășel de dimensiuni apreciabile”, a explicat Diaconu.

„De asemenea, în componenta rezidențială investim 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că în total avem peste 180 de milioane de euro investite în regenerarea a 70 de hectare, aceasta fiind suprafața pe care se întinde componenta de retail și cea rezidențială”, a mai explicat Diaconu.

Acesta a mai arătat că firma a rezervat loturi de teren pentru școli și grădinițe, pentru a face cartierul Coresi unul funcțional. „Anul acesta am cumpărat și Coresi Business Park, care are un PUZ pe 40.000 de metri de birouri, dar și un teren de 60.000 de metri pătrați pentru extindere și ne gândim foarte bine să facem acest lucru în viitor”, a mai spus șeful Immochan România.

De asemenea, Immochan va investi într-un hotel. „România va fi prima țară în care Immochan va deține un hotel. Nu ne gândim să îl operăm noi, dar îl vom construi”.

Fostul proprietar al platformei Tractorul, compania Flavus Invest, anunța în 2008 – 2009 investiții de un miliard de euro în refacerea celor 120 de hectare ale fostei uzine de tractoare, adică 8% din suprafața Brașovului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Dezvoltati dar fara cale de acces, zona e blocata

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*